2024-05-01
日前小编同朋友仔去叹咗间铁板烧,食材新鲜丰富,依定仲做紧食满$1,500 送原只龙虾,环境阔落舒适,服务又几好,啱晒带小编家女皇大人庆祝嚟紧嘅母亲节😎♥️∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴❥ 晚市套餐 - 命 $788૪ 沙律-水云秋葵|柚子酱沙律沙律新鲜爽口,清新口腔准备开餐😋૪ 清酒煮蚬蚬肉粒粒饱满,用清酒加昆布汤去煮,令鲜味提升😉૪ 龙虾肉质弹牙,一啲都唔韧,配搭埋用龙虾膏煮成嘅酱汁,啖啖都充满浓厚龙虾鲜味🦞૪ 银鳕鱼鱼皮煎到香脆,脆到食薄脆炸鱼皮咁鱼肉表面煎到金黄色,但入面肉质仍然嫩,沾啲隔离嘅菇汁,依然食到鲜味🐟૪ 南非鲍鱼鲍鱼好新鲜,未熟之前仲识郁架!肉质厚身煎到啱啱好,配埋瑶柱松叶蛋汁,爽口弹牙😆૪ 鹅肝绵滑口感,油香满满,淋上意大利黑醋,再加埋焦糖青苹果一齐食,可以中和到油腻感😋૪ 牛舌芯|鹿儿岛A4和牛牛舌芯口感柔软,肉汁丰富又香甜5成熟嘅A4和牛,牛味浓郁多汁,肉质软嫩🐮૪ 炒饭饭粒炒到干身,粒粒分明,加埋和牛粒,啖啖都有牛油香,调味上较重口味👍🏻૪ 吸物-龙虾味噌汤小编同朋友仔一致都觉得呢碗味噌汤十分好饮!龙虾
❥ 晚市套餐 - 命 $788
૪ 沙律-水云秋葵|柚子酱沙律
沙律新鲜爽口,清新口腔准备开餐😋
૪ 清酒煮蚬
蚬肉粒粒饱满,用清酒加昆布汤去煮,令鲜味提升😉
૪ 龙虾
૪ 银鳕鱼
鱼皮煎到香脆,脆到食薄脆炸鱼皮咁
૪ 南非鲍鱼
鲍鱼好新鲜,未熟之前仲识郁架!
肉质厚身煎到啱啱好,配埋瑶柱松叶蛋汁,爽口弹牙😆
૪ 鹅肝
૪ 牛舌芯|鹿儿岛A4和牛
牛舌芯口感柔软,肉汁丰富又香甜
5成熟嘅A4和牛,牛味浓郁多汁,肉质软嫩🐮
૪ 炒饭
૪ 吸物-龙虾味噌汤
小编同朋友仔一致都觉得呢碗味噌汤十分好饮!龙虾肉做铁板烧,加入龙虾头煮个味噌汤,有味噌嘅味道之余仲好鲜甜🫶🏻
૪ 炒野菜
炒香嘅椰菜、芽菜等等,加啲白芝麻,食落香脆😊
૪ 甘味-焦糖多士|鲜奶冻
多士洒满糖粉,煎到焦糖化,口感香脆
奶冻幼滑,奶味醇厚🤩
❥ 菠萝可尔必思
用咗新鲜菠萝,甜蜜菠萝加上酸微微嘅可尔必思,几开胃😌