2022-08-07 42 浏览
平时去得多尖沙咀、旺角地段食日本野,今日嚟到士瓜湾搜罗高质日本刺身同丼都有惊喜!1️⃣招牌丼饭——梦之丼⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️用得店名黎命名就知呢个饭非试不可!舖头signature 嘅丼集合多种上价食材,例如松叶蟹肉、三文鱼蓉、帆立贝、海胆、牡丹虾等,既足料又新鲜,食到不能自已!餐厅仲送上秘制柚子汁,送住鱼生进食味道好夹😋 另外一个丼饭花锦鱼生丼都好出色,樱花虾、蚬肉、蟹膏等令我食到上瘾,欲罢不能!2️⃣深海池鱼+吞拿+炙烧右口鱼边⭐️⭐️⭐️⭐️食鱼生最要食材够新鲜~今次试咗深海池鱼同埋吞拿鱼,好fresh好有鱼味🤩右口鱼边熟食又另一种风味,烧完之后逼晒鱼油嘅香味出嚟,令人齿颊留香食过翻寻味!3️⃣蟹膏豆腐+矶烧帆立贝⭐️⭐️⭐️⭐️大大只帆立贝矶烧又系另一种享受~比起熟食嘅感觉又好唔同,但系一样嘅地方就系都系好好味!蟹膏十分甘香,如果就咁食可能会有少少腻,但衬住豆腐中和左腻嘅感觉就变得完美无瑕!总括而言,呢度唔系旺区,进食嘅时候环境更宁静休闲,仲可以慢慢食唔使俾人催交枱😄连锁日本店同埋旺区店舖就食得多,不妨试吓梦之丼!!

1️⃣招牌丼饭——梦之丼⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

2️⃣深海池鱼+吞拿+炙烧右口鱼边⭐️⭐️⭐️⭐️