2022-11-02
♡ 高CP 媲美日本🇯🇵寿司店 平民版 Omekase ♡-今日同朋友行紧街朋友话想食寿司我二话不说就带咗佢嚟到呢间好出名好食嘅寿司店🥰 事关每件寿司都系人手握 食材质素亦都好高。我哋都捧腹而回 ~ 📱寿司店仲可以用QR code落单👍好方便呀~ - ♡ 特选本鲔寿司盛 🍣♡ $128香葱吞拿鱼腩蓉、赤身、大拖、中拖各一件 ~ 钟意食拖罗既必点🥰-♡ 北海道仙凤趾生蚝 🦪 ♡ $62食落好creamy 仲好新鲜🥰生蚝完全无沙 好滑 劲好食啊🫶 超级推荐👍-♡ 芝味软壳蟹卷♡ $58💯 劲大份 有三件~ 外层既芒果好香甜 🥭 好有惊喜~软壳蟹炸得好香脆🦀 啖啖芝士味好正~ -♡ 日本活帆立贝寿司 ♡ $48平时食嘅帆立贝寿司都系雪藏嘅帆立贝会有一阵冰鲜味 但呢度食嘅活帆立贝 系超级香甜~😍真系好新鲜 ~ 极力推荐🫶-♡ 芝士飞鱼子军舰 ♡ $13劲多芝士飞鱼子~ 紫菜亦都好挺身 😍 好香脆~ -♡ 海盐轻烧大本鲔鱼腩 ♡ $48 必食👍👍超级肥美 ~ 海盐落得岩岩好入口即溶 👍👍 食完超级幸福👍系我食过最好味既大本鲔鱼呀♥️-♡ 自家制烧玉子 ♡ $9玉子甜甜地 几
今日同朋友行紧街朋友话想食寿司
我二话不说就带咗佢嚟到呢间好出名好食嘅寿司店🥰
事关每件寿司都系人手握
食材质素亦都好高。
我哋都捧腹而回 ~
📱寿司店仲可以用QR code落单👍
好方便呀~
♡ 特选本鲔寿司盛 🍣♡ $128
香葱吞拿鱼腩蓉、赤身、大拖、中拖
各一件 ~ 钟意食拖罗既必点🥰
♡ 北海道仙凤趾生蚝 🦪 ♡ $62
食落好creamy 仲好新鲜🥰
生蚝完全无沙 好滑
劲好食啊🫶 超级推荐👍
♡ 芝味软壳蟹卷♡ $58
💯 劲大份 有三件~
外层既芒果好香甜 🥭 好有惊喜~
软壳蟹炸得好香脆🦀 啖啖芝士味好正~
♡ 日本活帆立贝寿司 ♡ $48
平时食嘅帆立贝寿司都系
雪藏嘅帆立贝
会有一阵冰鲜味
但呢度食嘅活帆立贝 系超级香甜~😍
真系好新鲜 ~
极力推荐🫶
♡ 芝士飞鱼子军舰 ♡ $13
劲多芝士飞鱼子~
紫菜亦都好挺身 😍 好香脆~
♡ 海盐轻烧大本鲔鱼腩 ♡ $48
必食👍👍
超级肥美 ~ 海盐落得岩岩好
入口即溶 👍👍 食完超级幸福👍
系我食过最好味既大本鲔鱼呀♥️
♡ 自家制烧玉子 ♡ $9
玉子甜甜地 几好食 😋
仲印有 鲔世 两个字~~
♡ 火灸三文鱼 🍣♡ $9
😍烧得岩岩好~~ 好食😋
♡ 三文鱼腩 ♡ $18
腩位好肥美 厚切🔪
口感十足~
♡ 油甘鱼腩 ♡ $35
肉质结实 鱼肉清甜
散发阵阵油脂甘香。
♡ 完熟提子汽水 & 完熟蜜桃汽水 ♡ $25
两只汽水都好特别
但个人比较钟意提子汽水~ 😋
❥
#
⇢店铺资料:
鲔世市场 (旺角) (旺角)
旺角花园街3-5号鸿威大厦地下10-11号舖
#
#hkig #hk #hkfoodie #hkgirl #foodie #hkfood #foodstagram #foodblogger #foodgasm #香港美食 #香港好去处 #香港小店 #相机食先 #手机食先#拍拖好去处