2019-01-27
尖沙咀隐藏高CP 甜品餐厅😍。睇名以为系堂楼楼上cafe,点知去到完来系新大厦,由门口lobby 到餐厅嘅环境都大方得体👍🏻最啱黎打卡食个sweet sweet 餐。当然餐厅系甜品为主打,但平时午餐同晚餐亦有供应。餐厅有个好优闲嘅感觉,装饰以钮扣为主题,阳光朝入餐厅系好舒服😍👍🏻午餐有set menu, 中西式都有,包汤/沙津,饮品同甜品。价钱合理🤑👍🏻menu 👑嘅海南鸡饭,同麻辣鸡饭。今次就试呢两个。海南鸡饭跟鸡汤,😳清清地,配味度比较重的海南鸡几好配搭。鸡丝沙津,以跟餐前菜来说都十分足料。海南鸡当然配上不同的调味酱,可以配上自己喜欢的口味。😋👍🏻甜酸苦辣自己选择。咖喱鸡就食得多,麻辣鸡咁食都系第一次,虽然麻辣鸡就偏淡,辣味未够突出,但系个汁捞饭都几正,同咖喱鸡比又另一风格👍🏻✨各main course 份量刚刚好,食完有空食甜品。餐茶🥤桂花茶🥤加干冰,超级冰凉😱打卡啦喂😝除左个样之外,因干冰不停气化,饮落个口时还有点梳打感觉,加上桂花的清甜,十分解渴。想像到夏天饮💯🤤🤤另加的🤤柚轮🤤系好清新,入口即溶的柚子芭菲加上一个脆脆千层稣皮饼同朱古力妞仔,做工精美,各样的浓度适中,碟上的每
menu 👑嘅海南鸡饭,同麻辣鸡饭。今次就试呢两个。
海南鸡饭跟鸡汤,😳清清地,配味度比较重的海南鸡几好配搭。
鸡丝沙津,以跟餐前菜来说都十分足料。
各main course 份量刚刚好,食完有空食甜品。
另加的🤤柚轮🤤系好清新,入口即溶的柚子芭菲加上一个脆脆千层稣皮饼同朱古力妞仔,做工精美,各样的浓度适中,碟上的每样都不会互抢风头😍💯
甜品来说,非常出色,正餐不俗,价钱合理同丰富,值得一试!