2022-05-21 30 浏览
好耐冇食过船面,今日lunch捉咗同事出嚟陪我食晏。但系呢度竟然有泰式车仔面拣,咁就梗系要试吓啦。我自己拣咗个三𩠌面,沙嗲汤底小辣。但系唔知点解我汤底劲淡,好少沙嗲汁。但系好彩加番晒啲船面嘅调味料之后就好饮好多。而三个𩠌分别叫咗鱿鱼须,五花肉同埋猪肉丸。鱿鱼须个份量都几多,唔会得一两条,但系猪肉丸就真系太林,冇乜味。同事就叫咗个牛船面,佢𠮶碗睇落嘅色水靓好多,入边有三款唔同嘅牛,分别有牛腩牛肉同埋牛丸,同样地佢𠮶啲牛丸都系冇乜味同埋太林。小食方面我哋加咗单骨鸡翼,对方鸡翼睇落去炸到好似好干,但系其实食落都几松脆嘅。另外我哋叫左个无骨凤爪,你个凤爪唔会太辣,啱啱好,几爽脆。嘢饮方便就梗系一定要嗌泰式奶茶啦,我叫咗少冰,佢自动帮我走埋冰,真系好体贴。
好耐冇食过船面,今日lunch捉咗同事出嚟陪我食晏。

另外我哋叫左个无骨凤爪,你个凤爪唔会太辣,啱啱好,几爽脆。

2022-05-18