2021-04-26 1002 浏览
戚风蛋糕每日新鲜出炉 限量发售 总共有9种口味 除左切件可以原个买⁣⁣▫️黑芝麻⚫️ ⁣↬采用左青岛芝麻碎 蛋糕混入左黑白芝麻粒 增加口感 每啖都好香芝麻味⁣⁣▫️抺茶🟢 ⁣↬ 宇治丸久小山园5级抹茶粉-龙胆 一入口就好香抹茶味 微甘⁣⁣▫️焙茶🟤 ⁣↬呢个口味系新出 用左丸久小山园既A级焙茶 岩岩摆入口真系有啲朱古力味 食食下就有焙茶味 🐰最钟意呢个口味⁣⁣▫️伯爵茶🟠⁣↬选用英国Twining伯爵茶 食落去会咬到一粒粒既伯爵茶碎 浓度岩岩好 够清新⁣⁣▫️柚子🟡⁣↬蛋糕加入左一粒粒柚子 食落去好fresh⁣⁣▫️香蕉🍌⁣↬呢个好似系店舖招牌 但味道食落同普通香蕉蛋糕冇咩分别⁣⁣ᐠ ♥︎ ᐟ蛋糕质素真系几好 松软得黎够湿润 唔甜 又够浓 一次食哂4件都唔会觉得腻 唯独摸上手有小小油 仲有咖啡 原味 朱古力味 🐰最爱茶味 除左元朗主店 系铜锣湾 旺角同美孚仲有自取点 有机会要试埋其他口味(ㅅ´ ˘ `)⁣⁣

▫️黑芝麻⚫️ ⁣
黑芝麻