今日去左银座梅林食个LUNCH ,知道佢系LUNCH TIME实FULL 所以特登晏少少去 ! YEAH ~ 去到即刻有个靓位 (窗边卡位) 吾使等 ! 真系好彩 同姑姐姑丈3个人一齐去食 ,每人都叫左一份定食 ! 我就叫左个吉列蚝定食 ,佢地就分别叫左吉列金星猪定食+吉列大虾定食 !吉列金星猪定食 : 带点肥膏 食落去好甘好松软 亦都真juicy ! 真系好好味 ! 有猪味 食左会生猪尾吉列蚝定食 : 比普通既好少少 都OK够大只 亦算肥美 都吾错嫁 !吉列大虾定食 : 佢系成只虾的 ! 连虾头虾尾既 ! 味道都系比普通既好少少 但系胜在够大 !! 佢一份有3只虾 每只都有25cm长 亦都吾系瘦猛猛既 ! 系肥既 ~ 仲要有膏添牙 !!请留意喔 ! @v@ 佢地餐牌写住既吉列猪扒 同我地所食既金星猪扒系2样野黎嫁 !!!!! 由于个女侍应认得佢地黎食过 ,所以特别提一提我地''今日有金星猪'' !!!!! 见系呢D正野 谂住都会比正常猪扒贵20-30蚊啦 ! 点知张单一出 先知原来都只系加10蚊 !!!! ''当堂吓左一跳 然后得啖笑 '' 哇噻 !!!! 贵只系贵10蚊 但系

有猪味 食左会生猪尾

''当堂吓左一跳 然后得啖笑 '' 哇噻 !!!! 贵只系贵10蚊 但系品质味道口感完全系2回事 ! 甘就紧系拣金星猪啦 !!!!!!!!!

未食之前见到openrice入面对呢间既食评吾系好好 总评分得2.6分 ! 好评得一个 .. 黎之前都有少少担心又贵又吾好食 ! 但系我亲身食完之前完全改观 ! 亦希望为佢地做一个小小既平反 !!!
2010-08-13
  • 吉列金星猪