2017-12-18 830 浏览
一直都想试下 la famille 嘅戚风蛋糕,行街见到 ifc 都开左新店,就忍唔住入左去睇下好多款式口味好色彩缤纷! !我净系拣款都谂左好耐,全部都想试店员都好nice咁推荐左几款 signatureMenu 之外仲有IFC新店限定的火红戚风蛋糕系列~ 好有圣诞 feel🎄🌹每个都蛋糕用高身玻璃罩住,好精致之余又可以令蛋糕系雪柜冷藏时仍保持松软我拣左 Signature 之一的英国伯爵茶 Earl Grey Tea 同火红系列的 洛神红瑰 Roselle Apple Rose新鲜制造,无用人造色素,真系好靓呢切开系满满的新鲜水果,食落非常清甜仲有淡淡嘅玫瑰同洛神花香Earl Grey 口味都超赞! !香浓的伯爵茶香系口腔四溢,很纯净的香味中间的忌廉非常轻盈细滑,食多几啖都唔觉得腻,满满的幸福滋味la famille 嘅戚风蛋糕真系名不虚传,食落松软无比,好软熟~ 超级推荐!一定会再试下其他口味

店员都好nice咁推荐左几款 signature

新鲜制造,无用人造色素,真系好靓呢

切开系满满的新鲜水果,食落非常清甜仲有淡淡嘅玫瑰同洛神花香

中间的忌廉非常轻盈细滑,食多几啖都唔觉得腻,满满的幸福滋味