2021-07-19 380 浏览
因为赶住返屋企继续开工,喺返屋企途中用Foodpanda 落order 买锅贴套餐,拣咗10只招牌锅贴,泡菜,花枝丸汤同冻豆浆。到步同大细眼收银阿姐讲系拎网上order, 恶梦就开始。个阿姐大大声话我无拣锅贴,问我系要咩(问得即系比我啦,唔系问我要咩锅贴做咩?)我咪答招牌10只,跟住就再闹话我无拣可以唔比我,好彩我亲身嚟 拎,咪送货系唔会比。我谂住好心话佢知我系有拣,唔系比唔到钱(有用过foodpanda嘅人都知拣唔齐嘢去唔到比钱个画面),跟住佢又闹话唔会理foodpanda点,呢家张单无可以唔比锅贴我。咁我就同佢讲话锅贴可以唔要,我亦会同foodpanda讲返,不过叫佢态度好啲,同埋佢都可以同foodpanda讲返有问题,个阿姐就再闹话唔会同foodpanda讲(咁佢哋做咩join人哋个app?), 系我无拣,系我拣得唔好!最后有个态度好些少嘅店员嚟调停,我亦表示可以唔要𠮶10只锅贴,唔想要10只锅贴系咁比人闹,𠮶个哥哥仔亦话唔好意思叫我同foodpanda讲返。大佬,唔系贪快真系唔想食你啰,嘢又唔系好食,仲要无啦啦系咁比人闹,foodpanda有bug唔奇,但唔好比锅贴我又要闹我呀,呢间嘢大家帮衬小心比人闹呀!
2021-07-19
等候时间
10 分钟 (外卖自取)
$47.5 (晚餐)