2018-08-30
今日落超级大雨,约左朋友来到登打士广场的Infinity Workshop Café,记得之前有一次想黎食晚餐,但因为无book枱又full house左,所以无得食,今日下午黎,人唔算太多,可以坐耐少少,顺便避一避雨。5楼全层都系,一出电梯就见到好优雅的门面,而我地亦都被安排坐左在窗口面,餐厅人唔太多,店员都只有3个,又要下单又要烹调又要传菜又要结账又要执枱,忙得很,但一见我地挥手,就立即示意,服务态度好好。因为好肚饿的关系,我地叫左两客小食,两客意粉同2杯饮品。所有食物都系即叫即煮,餐牌上都写明要等20分钟,所以会不时听到 “DUDU”声,食物便上枱了,够哂热。小食我地叫左蜜糖鸡翼同黑松露芝士带子焗啡菇,蜜糖鸡翼份量多,系单骨的,食落方便,鸡翼炸得脆,有蜜糖在面,唔觉得热气。黑松露芝士带子焗啡菇,超有惊喜,啡菇好大好厚身,烤得好香,够juicy,配上黑松露芝士,好惹味,而带子都好鲜甜。主食就叫左黑松露油炒鲜带子虎虾意粉,非常足料,有3只带子一只虾。意粉非常香,有少少油润及浓郁的黑松露香。带子鲜甜多汁,虎虾大而甜,意粉软硬度适中,有用埋蘑菇炒,口感好好。而忌廉明太子三文鱼意粉好靓,好
蜜糖鸡翼
黑松露芝士带子焗啡菇