2021-04-26
上次post完story已经有好多人问我呢间餐厅系边度🤣 呢间餐厅其实就系铜锣湾利园二期~ 要搭lift上一层先见到!首先会经过一个绿油油既outdoor 花园先会入到餐厅,环境超级靓,落地玻璃,周围都挂满唔同嘅植物,而且旁边用咗蓝色嘅梳化~ 好似去咗英国咁🇬🇧 未食野都心情好好(平时肚饿系会炆憎)但系呢度真系太靓🤣😍黎呢度叹个weekend brunch 系一个好明智嘅选择✨ 头盘有soup of the day同scotch egg & soldiers,咁好彩今日系我最爱既南瓜汤,超滑超好味!而苏格兰流心蛋系一款必食小食,以香肠和面包碎包著完美流心的溏心蛋🤩 口感味道都好丰富!主菜拣咗signature pie, 有得选择鸡肉或者牛肉,咁我就拣咗鸡肉批,以传统的做法用浓郁多汁的肉类配蔬菜及肉汁而成的美味馅饼,馅料超级丰富,一个人食唔晒一件!另外一款主菜拣咗fish and chips,啤酒炸鱼味道好传统,好脆又唔粉,加埋粗身嘅薯条同埋青豆蓉,食落都一样咁饱☺️主菜会跟少少配菜,烩法边豆同烤芝士椰菜花,其实仲会有松露薯条不过𠮶日咁岩冇晒🥲 原来芝士焗椰菜花好食过西兰花好多🤩最后就仲有
最后就仲有甜品,sticky toffee pudding,倒埋啲吉士酱落去食埋好creamy ,而且蛋糕湿润得来带少少口感,几特别!