2018-10-20
搅完私事,同朋友约左系 CWB 食个晏倾下计,行行下去世贸果边,见到楼下个牌有间 CAFE,我地就话不如试下,黎到门口睇下餐牌就入去错喇 !! 侍应哥哥好好俾左张 好舒服既梳化我地 !! 呢个场好静呀 ~~ 我同朋友话下次呢道可以再黎 ~~ 因为闹市要揾个静既地方倾下计 !! 绝对唔容易 ~~我见对面未有人,影一影,我地都系坐呢款梳化呀 !! 几好呀 ~~ 自成一角 !! 坚舒服呀 !!Piccolo Latte,朋友话好钟意佢呢道既 coffee ~~ 佢话因为佢唔 like 酸 ~~ 哈哈 !! 但我话咁细杯唔够你饮啦 ! 不过我见冻饮会大杯d ~~而我选左饮 Matcha Latte,我劲 like 啰 !! 佢既绿茶味劲出呀 !! 最爱系咩呀 ~~ 佢唔甜架 !! 我都醒唔起要叫侍应哥哥俾我走糖 or 少甜 ~~ 好惊喜呀 !!牛奶味亦好够,大家都冇抢大家既味道,好正呀 !!侍应哥哥同我地介绍叫餐会抵D,咁我地梗系叫餐啦 !! 有汤/主菜/饮品,净系一杯野都要三十几 !! 今日既餐汤系磨菇汤,我同朋友一入口好惊喜啰 ~~ 入口成口都系磨菇既味道,但个空气感好劲呀 !! 我唔知点
牛奶味亦好够,大家都冇抢大家既味道,好正呀 !!
侍应哥哥同我地介绍叫餐会抵D,咁我地梗系叫餐啦 !! 有汤/主菜/饮品,净系一杯野都要三十几 !! 今日既餐汤系磨菇汤,我同朋友一入口好惊喜啰 ~~ 入口成口都系磨菇既味道,但个空气感好劲呀 !! 我唔知点形容俾大家知道 ~ 佢好似梳乎里咁 ~ 又唔系泡 !! 但又冇磨菇碎 ~~ 但又有足够既菇味 !! 好劲呀 ~~ 呢个好好饮 !!!!!
我地叫左 2个主菜 SHARE,呢个系 WILD MUSHROOM TRUFFLE RISOTTO,个 RISOTTO 好正宗,即系点 ? 硬啰 !! 哈哈 ~~ 当然味道好好呀 ! 个黑松露味好够 ~~ 芝士又劲多 ~~ 仲好多菇粒添 !! 正呀 ~~ 但提提大家 !! 要快食哂呢个呀 ! 冻左会浪费左佢 ~
另外叫埋 HONEY ROASTED SPRING CHICKEN,大厨处理只春鸡好好呀 !! 皮脆肉嫩 ~~ 个面既蜜糖令到我觉得自己去左 BBQ ! 但我应该烧唔到大厨咁好食 ~~ 哈哈 !! 佢既配菜都好正呀 ~~ 有薯仔 / 红罗白 / 意大利瓜,朋友同我抢配菜食啰 !! 哼 ~~