2022-07-05
🎏 港岛吃货系列 — Busy Bird Bottle🦅🍾#90cp湾仔篇 #90cp西餐篇➖➖➖➖➖生活压力大到当然要chill下🤣 平时喺中环饮酒饮得多,其实港岛区好似湾仔呢度都好多pub bar可以俾大家收工之后过嚟chill🍾 咁啱上个礼拜见呢间餐厅环境都唔错就入去试吓!美味指数 😋: ⭐️⭐️⭐️⭐️环境指数 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️服务态度 👨🏼🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️翻兜指数 💫: ⭐️⭐️⭐️⭐️(五粒星为满分💯)✨ A5 Wagyu Burger $128✨ Nachos $88🍾 Busybird Chardonnay $380其实你最主要嘅目的都系饮佢嘅酒😙 餐厅主打红白酒,咁啱店员就推介左我哋呢一支Chardonnay,系佢哋自家品牌来自智利嘅白酒😏 饮落都算易入口而且比较醇厚,味道都唔会太甜,性价比都算高🤑佢个burger唔使讲啦,睇图都知大又足料🥳 咬落去口感都好丰富,除咗靓嘅宫崎和牛之外,佢啲配料都唔野少,居然系用咗羽衣甘蓝🥬😆 口感丰富加上本身个包都烤过,成件事都几圆满几满足!Nachos方面都系配搭住两个经典酱汁,虽然唔算太突出但系送酒真心一流🤪💰Total: $596✅ 环境其实都
🎏 港岛吃货系列 — Busy Bird Bottle🦅🍾
#90cp湾仔篇 #90cp西餐篇
➖➖➖➖➖
美味指数 😋: ⭐️⭐️⭐️⭐️
环境指数 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️
服务态度 👨🏼🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️
翻兜指数 💫: ⭐️⭐️⭐️⭐️
(五粒星为满分💯)
✨ A5 Wagyu Burger $128
✨ Nachos $88
🍾 Busybird Chardonnay $380
💰Total: $596
✅ 环境其实都算唔错,啱晒收工或者假日过嚟呢边chill🤤🍾 下次再嚟应该会试埋佢哋嘅自家啤酒!
❌虽然提供嘅食物都系送酒一流,但系种类略嫌少咗啲🙈
➖➖➖➖➖
📍 Busy Bird Bottle Co. (湾仔)
湾仔圣佛兰士街10号地舖