2024-07-18
等完男朋友收工去旺角行街但系都要医下个肚仔😋喺旺角E2出口向前行咗冇几耐就见到一间门面好靓主要系木质同埋玻璃建筑整嘅小Cafe!!🫶🏻最后选择咗喺呢个食晚饭!见到个个人都嗌咗一杯拉花咖啡 我又整咗一个-Matcha Latte 抹茶拿铁$42精美又用心的拉花,睇到都觉得好高难度🥹原来仲有提供埋拉花课程🥲见到都心郁郁想去学😚成杯latte嘅味道有厚厚的泡沫🫧轻滑又浓郁,茶香味非常突出,味道唔会好甜,但有一种回甘嘅感觉💗Porcini Mushroom Risotto牛肝菌汁杂菌意大利饭$88我本身就系意大利饭嘅爱好者😍😍而呢个牛肝菌意大利饭香气好足😭最正就系佢有好大粒菇🍄,啲饭质地好Creamy但系又唔会整到水汪汪🥺Spaghetti Carbonara with Japanese Soft Boiled Egg温泉蛋卡邦尼意大利粉 $98 而我男朋友呢就好钟意食意大利粉🍝,所以特登拣咗呢一个~呢个意大利粉做得超好!😍同酱汁真系完美搭配,啲粉可以吸晒酱汁,而酱汁非常之浓厚,又好Creamy🤤仲有完美嘅温泉蛋!!Earl Grey Chocolate伯爵茶朱古力 $48至于第二杯嘢饮就拣
喺旺角E2出口向前行咗冇几耐就见到一间门面好靓
见到个个人都嗌咗一杯拉花咖啡 我又整咗一个
Matcha Latte 抹茶拿铁$42
Porcini Mushroom Risotto
牛肝菌汁杂菌意大利饭$88
温泉蛋卡邦尼意大利粉 $98
Earl Grey Chocolate
伯爵茶朱古力 $48
至于第二杯嘢饮就拣咗甜甜嘅朱古力伯爵茶☕️,初时以为嘢饮会系非常之甜😗点知佢有一个独特嘅味道🤩竟然佢会有少少花味!呢一点真系好特别,成个口感即时唔同咗🧡🧡
最后讲下店舖环境🌈
主要用白色和木系为主,配上大面落地窗,采光度真系十足十🌻成个气氛明亮舒适,比系繁忙的城市中都可以有一个放松身心的空间🧘🏻♀️~最后就系佢竟然冇+1服务费😍!呢一点真系超好🫶🏻🫶🏻