2023-07-06 46 浏览
喺繁嚣嘅女人街,隐藏住一间悠闲cafe🍽️之前其实经过过一次,比门口抢眼嘅<穷>霓虹灯吸引到,近啲睇原来写住穷撚卖咖啡😂所以我都要以穷撚嘅身份去帮衬下。店舖有两层,装修设计都几有心思,而且食物选择都好多啊👍🏻点咗两份主食+两杯饮品🥤<烟三文鱼•松叶蟹肉•明太籽•猫耳粉>好match嘅配搭 可以分明食到蟹肉同明太籽嘅味道👅而且加咗蟹籽仲更加提鲜呢🦀猫耳粉细细粒 有咬口 几钟意呢个口感<慢煮牛面颊•港式沙嗲汁煎肠粉>估唔到喺cafe都食到港式风味🤩牛面颊好软稔 煎肠粉都处理得好好 唔会煮到软烂 而沙嗲汁好有惊喜 加咗花生特别香🥜辣味亦突出饮品方面,我点咗<士多啤梨奶昔>,好香浓嘅士多啤梨味🍓系新鲜𠮶种,唔系假味😂质地仲好滑。朋友话佢𠮶杯<浓爆72%Real朱古力鲜奶>都好对味,浓得来唔会太甜🍫
店舖有两层,装修设计都几有心思,而且食物选择都好多啊👍🏻

点咗两份主食+两杯饮品🥤
<烟三文鱼•松叶蟹肉•明太籽•猫耳粉>