2020-11-28
有一日经过旺角见到之前有blogger 推介呢一间90后主理嘅楼上店就上咗去食咗个tea☕️😆 虽然先施大厦比较噏耷 但系估唔到一边暗藏呢一间几有feel 良心小店😤👍🏻美味指数 😋: ⭐️⭐️⭐️环境指数 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️服务态度 👨🏼🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️翻兜指数 💫: ⭐️⭐️⭐️(五粒星为满分💯)🔹 黑松露忌廉意大利粉 $55 一嚟到见到佢嘅份量其实有啲少 不过整体都算靓仔😛 味道就中规中矩啦 说实话未至于好突出🙈 不过以呢一个价钱食到黑松露都算系咁✨ 蕃茄大虾野菌扁意粉 $62 个人会比较推荐呢一个意粉🍝 原因系呢一个比较有特色 至少系配菜方面都叫有几只大虾同埋野菌点缀下🦐 味道都只系中规中矩 未去到令人有食过返寻味嘅感觉🧐虽然食物唔算突出但系佢嘅环境的确系不错👏🏻 佢走嘅系小清新路线 室内装修亦都有啲文清嘅感觉🍀 晏昼嚟嘅时候有啲阳光晒入嚟都几有feel🌅 不过大家要留意嘅系佢系open kitchen 同埋厨房都比较细🤯 peak hour 人多嘅时候油烟味有机会比较重 同埋等待嘅时间都可能比较长⏳
美味指数 😋: ⭐️⭐️⭐️
环境指数 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️
服务态度 👨🏼🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️
翻兜指数 💫: ⭐️⭐️⭐️
(五粒星为满分💯)
🔹 黑松露忌廉意大利粉 $55
✨ 蕃茄大虾野菌扁意粉 $62