2022-02-22 552 浏览
之前见到呢间 ❥⧽𝐒𝐮𝐛𝐭𝐥𝐞 𝐢𝐬𝐥𝐚𝐧𝐝 ❥⧽ 已经心心眼好想去试吓, 咁啱同朋友约食饭, 幸运地 book 到位所以就即刻 gogogo。好难想像喺香港市区会有一间餐厅可以装修得咁特别, 餐厅充满异国风情, 室内有希腊风水池同人造沙滩, 户外有千秋座位同摩洛哥风地台座位, 各有特色, 周围都系打卡位。不过餐厅有水烟供应, 所以如果怕烟味嘅朋友可能留喺室内会比较舒服。𓊈芒果 ✧ 牛油果 ✧ 蟹肉沙律𓊉呢个沙律比我有一种 Alice in Wonderland 嘅感觉, 最上层放咗几朵食用鲜花, 之后系蟹肉, 牛油果, 最下层系芒果, 而侧边放满好翠绿嘅沙律菜, 好完整。整个菜式都好新鲜, 味道好夹!𓊈白酒罗勒煮托托蚬伴蒜蓉包𓊉托托蚬好新鲜, d 肉好厚, 煮得刚刚好, 所以食落好爽口。白酒汁好惹味不过味道偏咸, 用嚟蘸蒜蓉包就刚刚好。𓊈黑松露忌廉汁义大利饭伴芝士焗大啡菇𓊉芝士焗大啡菇实在好饱满, 一切开d 菇汁就流晒出嚟, 义大利饭有阵阵黑松露味, 而且放咗好多日本鸿喜菇喺里面, 口感丰富好 Creamy!𓊈宇治抹茶鲜奶𓊉淡淡嘅抹茶配浓浓鲜奶, 不过因为天气太冻嘅关系, 杯抹茶鲜奶

𓊈芒果 ✧ 牛油果 ✧ 蟹肉沙律𓊉

𓊈白酒罗勒煮托托蚬伴蒜蓉包𓊉

𓊈黑松露忌廉汁义大利饭伴芝士焗大啡菇𓊉

𓊈宇治抹茶鲜奶𓊉
淡淡嘅抹茶配浓浓鲜奶, 不过因为天气太冻嘅关系, 杯抹茶鲜奶好快就冻咗凝固咗无咁好饮。

✧✧ 本来以为打卡餐厅嘅嘢食会麻麻地, 不过呢间餐厅d 嘢食都有好高水准, 而职员嘅服务态度都好好, 系好值得再去嘅餐厅。
芒果 ✧ 牛油果 ✧ 蟹肉沙律
白酒罗勒煮托托蚬伴蒜蓉包