2013-10-13 1594 浏览
为了朋友能好好温书,所以花咗唔少时间寻找舒适嘅Cafe,终于揾到呢间「Kubrick」。虽然之前去睇戏都经过门口两、三次,不过就系无入过去,今次可谓第一次正式光顾。因为有一半地方系书店,所以Cafe占嘅面绩唔算特别大,不过座位、择设都非常贴心,令人坐得好舒服。先系座位高度明显有用心设计,睇书时非常舒服,而且场地主用外面照入嚟嘅太阳光,够哂光猛!另外亦设有插头俾客人用电脑。就算唔买书,都可以系书店拎去Cafe坐著睇。Cafe墙上亦有个人画展,会定期更换。虽然温书,不过都要医下肚仔,今次我点嘅系 菠菜利可塔芝士酿意式云吞伴玫瑰汁 $82 ,卖相同Menu上嘅相差无几,而且芝士味道真系几好食,值得一赞!唯一可惜嘅系意式云吞份量向来比较少,食完仲想继续食啊喂XD!朋友点嘅就系 香草酱烤鸡柳天使面 $78 ,可能受到意式云吞嘅美味冲击,所以觉得差少少,而且鸡柳无咩烤过嘅感觉,不过香草味几强烈。饮品方面,我拣咗 牛奶宝贝奇乐 $28 ,因为唔知系咩嚟,所以就试吓。英文名Babycino,其实就系打到起泡嘅奶(我觉得系),份量细细几精致,味道、质感几好。P.S. 小童买呢个半价的!朋友就试咗 抹茶咖
就算唔买书,都可以系书店拎去Cafe坐著睇。
Cafe墙上亦有个人画展,会定期更换。
!唯一可惜嘅系意式云吞份量向来比较少
,食完仲想继续食啊喂XD!
朋友就试咗 抹茶咖啡 $38 ,上面有少少拉花,不过图案一般,而且都几易散,味道方面好似无咩抹茶味,不过朋友话以咖啡味道嚟讲都系唔错。
2013-09-21