2022-08-30 73 浏览
餐厅主打无麸质日式甜同咸pancake☺ 除此之外亦提供多款轻食同特色饮品😜 装修以木为主,行和式风格,彷佛去咗转日本旅行呀🇯🇵 地点方便之余价钱亦都算合理,非常适合同闺蜜过嚟打卡吹水~ 🌰 和栗Mont Blanc班戟超级打卡able嘅甜品🥰 栗子蓉堆到成座山咁好壮观呀🤩 味道香滑,入口即化,有啲似雪花咁!中间有层忌廉,甜度适中,带点奶香味🥛配上浓浓嘅焙茶雪糕,系幸福嘅感觉呀😳 底层就选择咗原味嘅班戟口味🧈 口感松软同时散发着浓厚嘅蛋香味😇 冷热交集,十分推介🤩🍔 和牛汉堡班戟咸味班戟都系第一次试😌 口感松软带点弹性,湿度适中唔会好干而且味道系偏牛油香味,都几特别😙 搭配厚身爆汁嘅汉堡扒,脆脆薯饼同新鲜嘅生菜,口感丰富,超级邪恶😜⛰️ 焙茶富士山表层嘅奶盖系以手工发打400次嘅方式制作而成🍵 焙茶味十分香浓,质感浓稠,口感绵密,入口顺滑😝 下面用上特浓嘅日本牛奶,搅拌后多咗份奶香味😍 整体比例啱啱好而且饮完一啲都唔腻,焙茶控必试!☕️ 雪波茶店员介绍呢个系一种南非嘅红茶而且冇咖啡因😌 整体味道较清新,饮完仲有啲回甘味添!

🌰 和栗Mont Blanc班戟
和栗Mont Blanc班戟