2021-04-14
☕️️ Cafe for chilling — White House 白屋子✨ 闹市中嘅花花世界🌸#90cp铜锣湾篇 #90cpCafe篇➖➖➖➖➖完全冇谂过铜锣湾楼上都有呢类型嘅Cafe🙌🏻😛 店内嘅装潢非常靓 有唔少花花墙可以俾大家打卡 啱晒钟意影相嘅你嚟同朋友chill下😌 收到佢哋嘅邀请就上去试下啦!!美味指数 😋: ⭐️⭐️⭐️~⭐️⭐️⭐️⭐️环境指数 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️服务态度 👨🏼🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️翻兜指数 💫: ⭐️⭐️⭐️(五粒星为满分💯)✨ 二重奏忌廉烟肉猫耳朵 $118一摆上台已经闻到好香嘅芝士味🤤 芝士味都非常浓郁 而且仲有拉丝效果🧀 我亦都系第一次试呢个猫耳朵 感觉都几特别 其实食落同意式云吞差唔多 不过佢系厚身得嚟冇涵嘅🤔 但系佢配搭啲芝士, 烟肉同埋厚厚嘅蘑菇一齐食 感觉都唔错😌 强烈建议趁热食!!😎🔸 龙虾先生游花园 $298可能期望太大呢个反而有啲失望🤢 佢嘅摆盘系好吸引嘅 有半只龙虾🦞 仲用咗蛋网包住意粉 呢个都真系几考功夫 值得一赞🤩 不过食落去佢嘅味道相对较清淡 而且佢嘅龙虾肉都唔算多 可能有少少overcook 添🙈 所以整体都
#90cp铜锣湾篇 #90cpCafe篇
➖➖➖➖➖
美味指数 😋: ⭐️⭐️⭐️~⭐️⭐️⭐️⭐️
环境指数 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️
服务态度 👨🏼🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️
翻兜指数 💫: ⭐️⭐️⭐️
(五粒星为满分💯)
✨ 二重奏忌廉烟肉猫耳朵 $118
🔸 龙虾先生游花园 $298
可能期望太大呢个反而有啲失望🤢 佢嘅摆盘系好吸引嘅 有半只龙虾🦞 仲用咗蛋网包住意粉 呢个都真系几考功夫 值得一赞🤩 不过食落去佢嘅味道相对较清淡 而且佢嘅龙虾肉都唔算多 可能有少少overcook 添🙈 所以整体都系比较失望 相比之下猫耳朵比较出色🤭
🔸 蝶豆花绿茶 $45
一嚟到当然影相先啦😎 佢杯嘢饮有渐变嘅效果 望落好有层次都真系几靓😌 饮落就清清甜甜 都几清新🙌🏻
✨ White House Cookie Cup $69
压轴出场就系呢一个咁靓仔嘅cookie cup😍 咁啱呢一期用复活节做主题 杯身有复活蛋同埋兔仔做点缀 真系几靓🥰 而且佢嘅杯其实都系由曲奇整成 完全系可以食埋只杯🤣 正宗睇得又食得!
💰Total: $530
✅ 店内真系有好多位置俾你打卡影相📸 而且佢嘅食物本身都已经系一个打卡嘅卖点😏 如果你想同朋友嚟影吓相食下野都的确系唔错嘅选择!!
❌ 个人觉得佢嘅食物质素绝对有进步嘅空间🙈
💡温馨提示💡如果大家唔知叫乜好 不妨都可以问吓店员 佢都好helpful 架🤣 不过大家可能都要留意番店内嘅人手比较少 人多嘅时候可能大家要耐心等一等😛
➖➖➖➖➖
📍 白房子 (铜锣湾)
铜锣湾谢斐道508号联成商业中心15楼1501室