2018-12-30 426 浏览
是日喺附近做完嘢,同男朋友想食个夜饭,已经好肚饿,所以想快啲有得食,就喺附近揾嘢食。之前望到过呢间餐厅有个outdoor area,好似几chill,用咗eatigo app search同book间餐厅,发觉越夜折扣越多,一于等到9点先食,有7折。上到去因为夜夜地,人唔算多,都可以拣位坐,我哋就想坐出外面。个outdoor area其实系一条窄窄地嘅balcony咁,靠边有几张高枱高櫈,虽然有少少逼,但见无其他人坐又想chill啲,就坐低咗。虽然空气唔系特别好,对住条弥敦道,但有好多星星灯decoration, 都好有christmas嘅气氛,喺闹市中嘅outdoor area食饭都好少有,别有一番风味。由于真系太肚饿,所以又重蹈覆辙,失去理智叫得太多嘢食。两个人叫咗猪颈肉汤河,咕噜猪颈肉捞檬,牛油鸡翼同春卷。啲嘢食来到先知死,多到张台都摆唔落,要将壶茶同啲杯放上去窗台,好牙烟。咕噜猪颈肉捞檬个人认为唔系太夹,本身好钟意食甜酸嘢同咕噜肉,但发觉猪颈肉都系classic啲炭烧再点泰式辣酱系最好食,所以最后都系夹男朋友猪颈肉汤河个碟炭烧猪颈肉食。牛油鸡翼个batter都炸得有少少硬,唔够

咕噜猪颈肉捞檬个人认为唔系太夹,本身好钟意食甜酸嘢同咕噜肉,但发觉猪颈肉都系classic啲炭烧再点泰式辣酱系最好食,所以最后都系夹男朋友猪颈肉汤河个碟炭烧猪颈肉食。牛油鸡翼个batter都炸得有少少硬,唔够松脆,仲要有一只食到啲肉黐黐地骨,唔知系未熟定点。但其余味道都正常,加上啲灯都有啲情调,7折后两个人食咗$264, overall都系唔错嘅选择。
咕噜猪颈肉捞檬
猪颈肉汤河