2019-06-07
陪阿女考试,辛苦左一个星期,终于等到一个long weekend可以休息下。约左好朋友食个饭,再plan下星期去大阪既行程,呢间楼上cafe真系一个好选择,又近公司,又宁静,而食物又非常美味!👍🏻餐厅分开左两个单位!望向窗外,看到热闹既旺角弥敦道,但室内系非常宁静舒适!点了两份set dinner朋友点左:吊人(青苹果,薄荷梳打),清新既薄荷味,甜甜既青苹果味,夏日之选!我点了香蕉奶昔:香浓既香蕉味,creamy既奶,而且好饱肚!烟肉卡邦尼意大利粉:creamy既卡邦尼酱,意大利粉煮得刚好带少少弹牙,再加上烟肉既香味点缀了呢碟意粉!黑松露野菌忌廉意大利饭:食得到一粒粒既野菌,配上浓郁嘅黑松露再加上芝士味,意大利饭吸哂味,系非常好味!(重点:唔会生米,饭又没有太淋)晚餐加$35就有心太软+雪糕:制作时间约15分钟,慢工出细货,里面劲流心既朱古力,配上云呢嗱雪糕,竟然唔会太甜,甜味刚好!推介呢款餐后甜品,食完有一种幸福既感觉!一餐丰富既dinner,每人平均只系$150,相当抵食,下次偷闲时会再黎!
餐厅分开左两个单位!
望向窗外,看到热闹既旺角弥敦道,但室内系非常宁静舒适!
点了两份set dinner