上个星期日日都返学真系心很累🥹 趁住星期五去咗Mini friday 去happy friday🥰 几时都话食物系动力来源🥲餐前小食系一篮薄脆,成盘畀我啪晒😂 如果觉得有啲寡仲可以request千岛酱🧡 凯撒沙律 ($88) 沙律菜够新鲜爽脆,加埋好慷慨嘅芝士、烟肉碎同香脆嘅面包粒,其实都几filling🥗 特别钟意佢酱汁系分开上,可以按个人喜好落份量💗食完够晒refreshing,开好胃准备要食主菜🤤好多餐厅都有自己版本嘅Beef Wellington,今次佢哋嘅皇牌威灵顿牛柳 ($358)平时威灵顿牛柳闲闲哋都八百几蚊,呢到个价钱真心贴地👶🏻 一上枱阵牛油香扑鼻而来,酥皮烤到金黄色,亦都够香脆✨酥皮同牛柳中间夹咗好多好香嘅磨菇同磨菇蓉🤪牛柳大约7成熟,尚算粉嫩,肉质软腍多汁,侧边嘅薯蓉打得几滑💗略嫌7成有少少韧,不过呢个价钱已经抵到烂🙊要赞呢到装修都几雅致,窗边位望旺角夜景,加上呢个价钱都算抵食,但后尾发现原来晚市用OpenRice 订枱会有88折优惠,抵上加抵🥳 食完饱饱又有动力下星期继续努力🙌🏻

• 皇牌威灵顿牛柳
  • 墨西哥脆片