2020-10-20
今日约咗妈咪去行街🥰 行到攰攰地 就去咗旺角登打士街广场上面揾咗间Cafe同妈咪食野🥰因为我哋两个都有选择困难症,所以我哋就叫咗一个二人set $318小食:挪威烟三文鱼凯撒沙律首先沙律嘅份量好足😳 唔净只系菜连三文鱼嘅份量都好多🙈 新鲜而且沙律酱唔会太过腻 十分开胃👍🏻而主食我哋都比较钟意意粉所以叫咗两种唔同嘅意粉试吓❤️:焗自家制芝士肉酱意粉厨师会将成只碟放入焗炉,即叫即焗,所以职员拎到过嚟嘅时候 系必须要用隔热手套拎住❤️热辣辣🙆🏻♀️ 酱汁足够 而且唔会话太甜(因为平时食意粉就好惊佢啲汁整得太甜)仲会有一粒粒嘅蕃茄肉喺入面 🍅🍅芝士白汁焗鸭胸意粉你个意粉都系即叫即焗嘅 一样都系热辣辣🙈 购买一睇个样就知道白汁嘅份量好多👍🏻👍🏻👍🏻 如烟鸭胸都有几多块嫁😳😳 虽然意粉嘅酱汁好多 但都唔会太过腻❤️ 甜品:纽约芝士饼本身我就系cheese cake fans! 呢个纽约芝士饼唔会太甜 加埋cream 同埋Oreo碎 岩岩好❤️比利时窝夫等上甜品𠮶阵 其实都等咗一段时间,原来佢哋嘅窝夫都系叫咗先即刻焗㗎所以职员都好细心提醒会等耐少少🤏🏻 但系系值得等嘅🙈 热辣辣嘅窝夫加埋冻嘅cream❤️❤️
小食:
挪威烟三文鱼凯撒沙律