2017-06-05
我宜家都好少去旺角行街食飯,因為太多人啦!好有壓迫感!呢個星期因為要去睇戲,所就黎左旺角。同朋友睇完早場,隨便搵個地方食飯,傾下計。之後,我就同朋友分道揚鑣去整電話。點知過程非常順利,但又兩頭唔到岸,因為晚上約左家人响尖沙咀食飯。行左1轉商場已經好攰,周圍都係人,好想搵個地方坐下等時間。商場好多人,就自然諗到酒店應該少人D啦!咁就去左舊朗豪酒店,搵個地方飲杯野!位於酒店5樓,環境唔錯,唔駛等位,即刻可以坐低嘆下啦!原本只諗住飲杯野,但係見到有high tea set, 就改變主意啦!😄我叫左個1人Eastern set, 有中有西。雖然我已經食左lunch, 見到咁靚既點心,當然唔會客氣啦!從來無試過1個人去嘆high tea, 慢慢嘆,好enjoy! 整體來說,各款點心和甜品既味道都好,甜品甜度適中,亦乎合high tea又要靚又要精緻既要求。雖然得1粒蝦餃和1粒燒賣,但係都有用熱水蒸住上枱,保持溫度,值得一讚!同埋侍應好細心,見客人食到尾聲,會自動送上清水。最重要係响舒適既環境,食下野,飲下咖啡,就好relax咁消耗左個半鐘。再加上,價錢合理,真係覺得呢度係好地方,有機會要再黎嘆下
雖然我已經食左lunch, 見到咁靚既點心,當然唔會客氣啦!從來無試過1個人去嘆high tea, 慢慢嘆,好enjoy! 整體來說,各款點心和甜品既味道都好,甜品甜度適中,亦乎合high tea又要靚又要精緻既要求。雖然得1粒蝦餃和1粒燒賣,但係都有用熱水蒸住上枱,保持溫度,值得一讚!同埋侍應好細心,見客人食到尾聲,會自動送上清水。最重要係响舒適既環境,食下野,飲下咖啡,就好relax咁消耗左個半鐘。再加上,價錢合理,真係覺得呢度係好地方,有機會要再黎嘆下!