2023-06-25 31 浏览
〰️前几日难得Happy Friday 就约左朋友系沙田食饭顺便行街,系一田见到系沙田新开既鸣虎拉面就坐低试下〰️🌟虾味噌猪骨汤拉面日本鱼干猪骨汤拉面评分: 4/5用左鲜虾同樱花虾做汤底,一入口就食到浓浓虾味,拉面面底比较幼身又吸到好多汤,如果系重口味人士就绝对啱哂你!佢既叉烧厚薄适中,仲要真系半肥瘦,又有油脂香又唔会系薄到食完好似冇食过咁。朋友试既鸣虎拉面比较清啲,汤底同猪骨同鱼干熬制,颜色奶白啲,食哂成碗都唔会觉得好咸。朋友好中意佢既流心蛋,煮既时间啱啱好,texture好正。〰️🌟炸虾🍤评分: 4/5小食一啲都唔Hea,炸虾外层松化薄脆,完全唔厚实🤩上到枱影完一轮仲keep到热,抵赞👍🏻〰️#fat_factor_香港 #fat_factor_沙田#fat_factor_日本菜

🌟虾味噌猪骨汤拉面
日本鱼干猪骨汤拉面