2018-11-26 2978 浏览
葡国菜喺香港都算少餐厅,除咗上环之外,仲可以去铜锣湾Time Square食。呢度真系几多人,好彩约咗朋友八点钟,所以有卡位坐。餐牌都整得几靓,成间店以蓝色为主,连食物碟也用蓝色,别树一格。见有乳猪, 想试吓,于是叫了小岛乳猪脆包配葡式甜辣酱,名副其实嘅"猪仔包",几新奇都几得意有六件乳猪,比起餐牌上面嘅相片是4件为多。面包比较粗鞋, 有埋沙津薯条。之后叫咗个小岛猪扒包,都系猪扒包好食啲,比较同个面包夹D。呢度有特色葡挞, 我们分别叫了小岛奶黄流心葡挞及焦糖葡挞, 两款挞外表冇乜分别,食落有少少不同,就系奶黄流心葡挞多咗奶黄在底. 仲有朱古力葡挞就冇叫, 下次先试. 甜品有几款选择,果香软心多士伴Movenpick云喱拿雪糕, 朋友生日, 我们问下店员可否在上面写Happy Birthday,点知可以系用朱古力写,估唔到仲有啲贴心嘅服务即整多士暖入心软绵绵好好食, 附有焦糖, 甜入心, 用多士来庆祝生日, 也是第一次!!!好食, 特色, 又坐得舒服, 下次食葡国菜一定再来!

之后叫咗个小岛猪扒包,都系猪扒包好食啲,比较同个面包夹D。

仲有朱古力葡挞就冇叫, 下次先试.

系用朱古力写,估唔到仲有啲贴心嘅服务
果香软心多士伴Movenpick云喱拿雪糕

好食, 特色, 又坐得舒服, 下次食葡国菜一定再来!
庆祝纪念
生日