几个月之前已经听闻过大坑有间MODERN 的茶室叫jrink, 已经好想去拜访一下本人钟意喝茶, 唔钟意咖啡, 因为啡比较燥饮完好唔舒服, 奈何香港周围都系coffee shop, 要饮茶就要去酒楼jrink 就好似coffee shop 咁但就系饮茶, 第一次听已经心心眼, 随即follow 佢ig, 好期待有时间亲自去一次终于去左试, 见到门口有free sample, 有D 游客经过都会饮下但我梗系唔试SAMPLE 啦直接入去虽然系假期, 点几钟去到都无咩人, 揾个位坐低先个环境好舒服, 成幅墙都放满茶罐实在有太多选择都唔知拣咩好佢有个柜系放满左小小既樽仔装住唔同既茶可以闻下拣下你想饮咩我最后拣左ROSE 同男朋友SHARE 再叫左个APPLE CRUMBLE CHEESECAKE (咁岩仲有海盐焦糖粒粒送<----超好味)另外仲有个CORNER 你可以自己沟茶今次试左 ROOBIE + ROSEBUD + OSMANTHUS 仲有好多好多, 店员好有耐性同好NICE帮我同介绍D材料我无听错既话好似系1蚊1g 大约仲有label 俾你写返你只专属茶名同conbinatio

, 随即follow 佢ig, 好期待有时间亲自去一次

但我梗系唔试SAMPLE 啦直接入去
虽然系假期, 点几钟去到都无咩人, 揾个位坐低先
个环境好舒服, 成幅墙都放满茶罐

实在有太多选择都唔知拣咩好
佢有个柜系放满左小小既樽仔装住唔同既茶可以闻下拣下你想饮咩
Apple Crumble Cheesecake

Rose Tea (Share) + 海盐焦糖粒粒
另外仲有个CORNER 你可以自己沟茶
仲有好多好多, 店员好有耐性同好NICE帮我同介绍D材料
我无听错既话好似系1蚊1g 大约
仲有label 俾你写返你只专属茶名同conbination
挂住整中间都无影到相

我会再黎架!!!!!!
2017-05-03
Apple Crumble Cheesecake
Rose Tea (Share) + 海盐焦糖粒粒
  • apple crumble cheesecake
  • ROSE +海盐焦糖粒粒(送既)
  • ROSE