2022-06-21
今日系阿三大排档新开张嘅大日子,我就最钟意食大排档㗎啦,因为贪佢款式多,而且啲小菜够晒有镬气😆,虽然呢间餐厅新开张未有经过时间嘅考验,不过望落骨子得来企理,外表睇落我对佢都几有信心🙈,择日不如撞日,既然咁有缘咁都比我撞到佢开张嘅大日子,当然要入嚟食返餐劲㗎啦🤪。。黄金豆腐每一粒都炸到金黄色,外表炸得酥脆之余,内里依然保留到豆腐滑脱脱嘅口感,好食👍🏻。。珊瑚素心燕通常菜来来去去都系𠮶几款,谂住问吓餐厅老板有冇边啲推荐,跟住佢就推介左我拣呢一款珊瑚素心燕,佢话原因系呢一个菜,好食得来又值得打卡😂,上到嚟又真系几靓㖞🙈,而且味道都好好。。姜葱田鸡煲细细个嘅我就好钟意食田鸡😃,大个咗真系冇乜点食,难得见到呢间大排档有田鸡煲。佢嘅田鸡都好入味,火候掌握得好好,肉质煮得啱啱好,咬落好嫩😋。。豉汁蒸白鳝味道有啲太浓,有少少腻,不过如果送饭嘅话一流,蒸得啱啱好肉质好滑👍🏻。。川味麻辣炒蚬我叫咗大辣❤️,好有风味,而且份量好足。味道方面,我朋友系一般人佢觉得啱啱好😂,但系对于我呢个辣控黎讲,如果可以再辣啲我相信会更加惹味😚。。蒜蓉烧扇贝舖满蒜同辣椒嘅扇贝,调味啱啱好,而且扇贝好新鲜,非常甜美😊。。原只烧生
黄金豆腐
蒜蓉烧扇贝
蒜蓉烧扇贝
原只烧生蚝
原只烧生蚝
每一只都好肥美,平时只食生蚝不成熟蚝嘅我都足足食咗两只,今晚真系好补😂。
铁板波士顿龙虾球
铁板波士顿龙虾球
铁板绝对系必叫🤩,佢嘅铁板小菜会有一个点火环节,真系睇得又食得😆。火烧到火红火热嘅同时,香味亦都进一步散发出来,真系睇到我流晒口水🤤。