2013-10-06 2009 浏览
周日既铜锣湾人声鼎沸,同朋友嘻哈完一轮之后想揾个地方静静地hea 下时间,就谂起呢间宝富大楼既楼上cafe (之前系附近剪发时发现呢度,一直都想试)cafe 系一幢旧式大厦既2楼,(无知既小弟表示对大厦入面既旧式电梯非常好奇)cafe 吾算大,满座大约只能容纳30人。装潢以暖色系为主,灯光偏黄,俾人一种柔和舒服既感觉。窗景两旁都系比较旧式既6层建筑,好配合室内环境(美中不足系向下一望都系d 韩国新潮手袋,note 2 手机套)一个人点左份蕃茄大虾天使面$48,冻柠茶;柠茶正常无咩特别;蕃茄虾面比一般开party 既cafe 好味,面唔会太湿,大虾吾会有好大阵雪虾味,茄味淡左少少(小弟食野比较浓味,一般人应该觉得岩岩好),总括来讲以一间cafe 来讲味道相当唔错对食环境多过食味道既朋友更加值得一试!!

对食环境多过食味道既朋友更加值得一试!!
题外话/补充资料: 吾知系好定吾好,一间人比较少既cafe 俾小弟享受到宁静既一个下午,不过中途俾几个来开party 既朋友打扰左呢种宁静一阵 p.s. 如果有朋友有d 岩一个人坐下又比较宁静少人既cafe 一定要介绍俾细佬我Orz
2013-10-06
  • 蕃茄大虾天面