2019-08-12
礼拜日三点去好多人,系出面排左大概20分钟先有位😗入到去唔大位又唔多,大概30几个位,个人认为有啲太迫,啲枱有啲太密所以讲野要大声少少先得🙈-Menu成日都系同一份,虽然唔太多,但样样都好吸引😋咖啡menu都好多款式,仲有啲特别啲嘅味添!-Salmon Eggs Benedict ($78)🍳本身Egg Benedict有三款配搭可以拣,有菠菜/烟肉/烟三文鱼,但好似多数配三文鱼所以都系拣左哩个配搭👌🏻Egg Benedict做得好好,蛋黄流心,上面仲有个sauce🤤系一块面包上面有两只蛋,啱晒同朋友每人一半🥰配埋个沙律,成件事好健康~-Black Truffle Poutine ($62)🍟话就话poutine,但佢无落brown gravy😳但依然无阻佢嘅好食♥️溶左嘅芝士份量适中,唔会多到太腻,加埋上面好足料嘅黑松露,好香好浓味😭加上薯条无因为溶芝而变淋,成个野加晒分👍🏻-Chai Latte ($38) + Peppermint mocha (40)☕️朋友话好难得有地方有Chai Latte,所以就叫左黎试,而我就一向中意peppermint同choco嘅配搭,所以拣左peppe
Salmon Eggs Benedict ($78)🍳
Black Truffle Poutine ($62)🍟
朋友话好难得有地方有Chai Latte,所以就叫左黎试,而我就一向中意peppermint同choco嘅配搭,所以拣左peppermint mocha😆
同朋友各自觉得咖啡系几好,都有chai tea同peppermint嘅味,但未算好有突破,不过对比出面好多coffee shop,算系做得唔错👍🏻
系旺角闹市中都有间咁慢活、悠闲嘅餐厅真系唔错,如果可以无咁迫就完美啦🥰
Pause It (旺角)
好味度: 8.5/10
抵食度: 8.5/10