2015-10-16 666 浏览
已经第二次黎食,上次食过唔错 ,今次专登带fd 黎铜锣湾番寻味舖面装潢好有特式,一入去,布置优雅,好有休闲既感觉,同街上繁忙既感觉差好远入到去就见到一个设计简洁既厨柜, 有摆得好精致既食物同新鲜水果, 真系好想点哂柜内的食物 (但会食唔哂 )找一个角落坐下, 叫个set lunch - 精选浓汤+ 北海道全日早餐+ 绿果乐, 加多个 鲜榨神奇西瓜汁,两个人share~ 先黎个浓汤, 系罗宋汤, 料足, 有香叶煮, 味道更香唔过酸, 开胃挺不错~ 最令人惊喜同寻味之选, 系佢隔离果块包 无花果多士 睇落去普普通通, 但食落去会令你爱上 食落口感烟烟韧韧, 有丰富无花果果肉, 入口好香无花果既香味, 甜甜的, 系果干既自然甜味, 令你唔会觉得甜到腻, 毫不抗拒 北海道全日早餐有 牛乳滑蛋, 香草猪肉肠, 烟三文鱼, 脆烟腩, 烧番茄, 大啡菇, 焗豆及无花果多士牛乳滑蛋入口滑, 配有少少既黑松露, 令个蛋更香, 猪肉肠用香草烤, 淡淡的香草味, 肠仔外脆内软, 带微微的蜜糖甜, 带点惊喜~ 烟三文鱼大条, 卷成花状, 令人食欲大增 脆烟腩系烟肉整得脆口之余不油腻~

已经第二次黎食,上次食过唔错
,今次专登带fd 黎铜锣湾番寻味

(但会食唔哂

最令人惊喜同寻味之选, 系佢隔离果块包 无花果多士
睇落去普普通通, 但食落去会令你爱上

浓汤配无花果多士

脆烟腩系烟肉整得脆口之余不油腻~ 蕃茄同大啡菇 都好厚肉, 蕃茄不会烤得干干的, 切落去好多肉汁~ 有点香草点缀, 令人更觉滋味
北海道全日早餐
厚肉大啡菇
绿果乐 系由日本柚子, 薄荷, 蜜糖同乳酪 混合而成的沙冰, 清新的薄荷味道配上柚子酸甜, 柚子皮的香, 果肉的咬口, 饮品层次多, 挺惊喜
绿果乐
鲜榨神奇西瓜汁 令人开心之处系一个西瓜原个上, 打开系满满的西瓜汁, 不欺场

西瓜汁清甜, 冇沟水, 好真材实料~消暑佳品~
难怪一入餐厅就见到厨柜有好多水果
鲜榨神奇西瓜汁
餐厅服务好好~ 好有礼, 你问咩都好详细解释~ 细心周到, 唔够位放野, 好主动同你拍埋两张台, 坐得舒服D
浓汤配无花果多士
北海道全日早餐