2018-11-01 821 浏览
星期六同朋友约咗睇戏之前食个午餐先,系sogo附近见到呢栋大厦,平时都只系留意到呢栋大厦地下既雪榚店,𠮶日先发现原来上面都有好多餐厅,打算上去一间餐厅既时候,就系大堂发现咗呢间有啲似cafe既餐厅,再望原来都有lunch食,见靓靓地我地就入咗呢间食。餐厅门口好似bar枱型,然后枱就放系隔离一边,而椅背好高,虽然呢间餐厅系开放式环境,但因为坐位既椅背好高,令到呢度好似隔开咗一个区,私隐度都几高。Menu有分Lunch同Daylight两款~最后同朋友各叫咗分别Lunch同Daylight menu既餐,点完好快就有个罗宋汤饮。咖啡都好快嚟到,叫咗杯Latte,呢杯Latte真系想赞赞,奶香味好浓,因为出面好多Latte都做唔到用牛奶嚟做主味,好多都做到太苦,但呢杯就好滑好香,系我饮过其中一杯最好味既LatteDaylight Menu就叫咗一个Spinach Egg Bendict($94),一嚟到已经觉得好吸引,底下用Burger既包底,上面分有菠菜、烟肉再加上水煮蛋。食落去几个口感加埋味道好夹,蛋味又好浓,两个人一人一旧又唔会太饱。Lunch Menu就叫咗个Honey Roaste

Menu有分Lunch同Daylight两款~

Latte

Spinach Egg Bendict

Lunch Menu就叫咗个Honey Roasted Spring Chicken($158),个名已经讲咗系有Honey,所以一食落去就有好香既honey、甜甜地既味道,加上只鸡既肉都好香滑,好好入口好味道。另外,啲𩠌菜薯仔、南瓜同翠肉瓜等都好好食,好香口。
Honey Roasted Spring Chicken
Latte