2019-06-14 155 浏览
我都好钟意食印度咖哩,有啲朋友就觉得好重口味,但我就好钟意啲香料味道,特别香特别浓。唔同嘅咖哩就又有唔同嘅辣度,好有感觉!所以我间中都会试下唔同嘅印度餐厅,每一间总会找到独特嘅地方!今日嚟到中环一间上楼嘅印度餐厅一入到餐厅已经觉得好地道,地方又够干净,座位阔落!我就最喜欢食前菜Papadum,有些餐厅系用来作免费前菜,虽然呢间系要自己order,但绝对有惊喜,非一般嘅Papadum ,自啲似西式嘅Nachos,薄脆上面舖满香料叶、洋葱同蕃茄,真系话咁易就KO晒!呢道俾嘅酱汁十分有份量我又好钟意食Tandoori 铁板系列,今日拣咗鱼,味道够香浓好惹味,鱼肉口感有弹性!咖喱方便就叫咗杂菜咖喱鸡肉,味道少少辣,好香香料味,又多杂菜,口感丰富!另外就叫了薯仔椰菜咖喱,特别喜欢呢种配搭,同蒜蓉印度薄饼一起食,十分惹味。

一入到餐厅已经觉得好地道,地方又够干净,座位阔落!

呢道俾嘅酱汁十分有份量