2019-04-20 660 浏览
2019年4月9日 星期二今晚约左女朋友同世伯伯母一齐食饭,原本只系我地两个撑枱脚,不过去到油麻地发现世伯伯母都系果头,于是就约埋一齐食饭拣左一间西餐厅黎食,系地舖黎,一去到就见到,几方便里面唔算太多位,不过好光猛,有时尚风格餐牌上面都算多选择,仲有我最钟意既all day breakfast添!!最后我地点左4个菜一齐share黎食首先到既系我点既all day breakfast,成个碟都放满晒唔同既配料,有好新鲜既菜同烧蕃茄,上面仲淋上少少醋,好开胃。煎太阳蛋既蛋黄一切落去系流心既,d蛋黄捞埋个包一齐食好夹,既食到蛋黄既味又食到包既松化。其中我最爱既系薯饼,热辣辣一咬落去系脆卜卜,明知系好邪恶但又忍唔住不停食之后系什锦海鲜香菇意大利饭,意大利饭上面有大大只海虾,有弹牙得黎里面既虾肉都入晒味,而青口食落去无异味,容易开壳。最估唔到系竟然有吞拿鱼,仲要系厚切加火烧,出面系烧到转左色,但里面仲系粉红色既,所以食落去好似火炙吞拿鱼咁,入口即融德国咸猪手配薯角,只猪手一上菜既时候真系吓左一跳,因为劲大只,我地即刻拎相机出黎影相,店员系我地影完相之后帮我地切开细细旧,等我地唔洗食得咁麻烦,好
2019年4月9日 星期二

拣左一间西餐厅黎食,系地舖黎,一去到就见到,几方便

里面唔算太多位,不过好光猛,有时尚风格

All  day  breakfast

什锦海鲜香菇意大利饭

德国咸猪手

德国咸猪手配薯角,只猪手一上菜既时候真系吓左一跳,因为劲大只,我地即刻拎相机出黎影相,店员系我地影完相之后帮我地切开细细旧,等我地唔洗食得咁麻烦,好贴心。猪手既外皮炸得好脆,而里面又好够咸香味,正好就要食返d薯角中和返,如果有埋酸菜一齐食就更加好了

麻酱挪威三文鱼蕃茄阔条面

最后系麻酱挪威三文鱼蕃茄扁意粉,上面有一块大既三文鱼,分为四个人岩岩好够食。以为只系普通既蕃茄意粉,因为睇落好似无乜特别,但原来食落有少少麻酱味,无谂过同蕃茄又出奇地配合,甜甜酸酸咁愈食愈开胃。

总结黎讲呢一餐感觉唔错,下一次可以尝试其他菜式。
2019-04-09
All  day  breakfast