2023-11-29
红磡土瓜湾系我经常去嘅地方,依家红磡好多地方到市区重建,靓咗好多,土瓜湾一带仲多咗好多Cafe,茶社,各式各样嘅嘢食。🗻啱啱上个月去完富士山,实在好怀念富士山每一个地方,每一样东西,竟然今日比我喺呢度见到一间茶社系富士山主题!吸引到我行入去买返杯饮品同蛋糕!舖头嘅装修都好精致,好似置身喺富士山茶社中!🐝🍋蜂蜜芦荟柠檬蜂蜜味好浓厚,亦都饮到柠檬嘅酸味,加埋芦荟粒好清新又有咬口,我叫咗少甜走冰都冇影响到佢嘅味道!☕️仙草冻奶茶用咗伯爵茶做底,伯爵茶嘅味道好香,奶又唔算落得太多,所以饮落去唔会觉得好腻。加埋仙草喺里面好冰凉爽。🍰柚子芝士蛋糕柚子味好香,芝士味好滑又香!口感一流!🍌香蕉合桃松饼松饼嘅质地好特别,咬口烟烟韧韧,唔似一般嘅松饼!香蕉味好香,合桃粒又有咬口,好食!🗻御来光茶社📍土瓜湾马头围道63号启岸地下17号舖(黐住193 Cafe隔离)
🐝🍋蜂蜜芦荟柠檬
☕️仙草冻奶茶
🍰柚子芝士蛋糕
柚子味好香,芝士味好滑又香!
口感一流!
🍌香蕉合桃松饼