2023-03-07
闹市中的宁静🌴|怀旧轻奢风🍹🍶🌸秋香🌸难得假日,一于同猪仔嚟到屯门好出名既fusion日式居酒屋,充满着日式怀旧风🏮入到嚟远离繁嚣,恍如置身时光隧道🤗墙身以粉红色配上粉蓝色嘅瓷砖,远处望过去别树一格,好独特🥰餐厅有室内及室外位置,好写意🌴一入到餐厅已经见到一句香港人好熟悉嘅台词「别人笑我太疯癫我笑他人看不穿」既毛笔字,充满玩味嘅感觉🤣装修风格较复古,打卡一流🤩哩家餐厅嘅煲仔饭好出名,一于试吓佢😋🌴午餐时段,餐厅提供「CHILL住食套餐」包括前菜、餐汤及汽水,特饮+$15前菜系微辣鳕鱼卵子,一咬下去好脆好弹口,「啪卜啪卜」声在口腔内爆发,好有趣又好味🤣味道咸咸海水味又带微微辣度,仲有好鲜鳕鱼卵味,好开胃😆餐汤系粟米蓉忌廉汤,粟米味道好浓郁,好绵密既口感,卖相仲好靓🤗✨盐烧白鳝煲仔饭 $238招牌菜式嚟啦!一上枱香气扑鼻😋白鳝外皮烤得金香焦脆,鱼肉好鲜嫩保持住肉汁😍另外,份量毫不吝啬,有五大旧白鳝😍煲仔饭以日本珍珠米、加上秘制酱油、日本流心蛋黄、虾米、香葱😋味道简直无懈可击💥💥💥蛋香味配上香浓酱油味既白鳝,又鲜又香甜👍🏻饭焦更系恰到好处🥰大家一定要试吓!必点指数✨✨✨✨✨✨薄烧日本豚肉煲仔
🌸秋香🌸
✨盐烧白鳝煲仔饭 $238
必点指数✨✨✨✨✨
✨薄烧日本豚肉煲仔饭 $158
哩度既豚肉煲仔饭都好出名,豚肉薄切,外皮烤得金黄香脆,配上香葱、洋葱、秘制酱油、日本流心蛋黄、日本珍珠米,好惹味‼️豚肉既油脂在口中散发,油脂味好香,配上蛋香味😍饭既秘制酱油甜甜地又咸咸地,一个字!简直完美🤤
必点指数✨✨✨✨
✨橙汁 (跟餐免费)
鲜榨橙汁,有一丝丝果肉,好清新香甜🍹
✨热香橙肉桂姜伯爵茶 +$15
茶味香浓,橙味配上肉桂香气,淡淡姜味在口中散发,味道带点微苦,糖度低,但橙味清新,散发健康既感觉🥰
餐厅从内而外都有多个打卡位,各位朋友欢迎一齐嚟朝圣🤗餐厅水准好高,无论食物质素、环境、员工服务态度都好好🥰
🏠 秋香 (康景花园) (屯门)
屯门青善街38号康景花园地下26-27号舖