2022-05-21
喺太子做完嘢,好想揾个坐得舒服嘅地方慢慢叹个lunch。路经Cafe Paradise,望吓门面,突然谂起希腊白色小屋(🤣🤣想去旅行想到入晒脑) 本来见到lunch set系算ok抵食嘅,有d餐只系$50、$60,价钱合理,不过想坐耐d、叹吓,叫个扒感觉好似好d😅 🥩石烧纽西兰牛柳 $130石烧牛柳,仲有薯条跟埋,而且蒜蓉汁、黑椒汁、茄汁分别用小碗盛载著,感觉几企理。上枱时,侍应十分有礼地讲解要点汁,不要淋汁,转头仲俾多只碟我,提醒如果担心牛柳太熟,可放在碟上,都几细心。👍200g 嘅牛柳都几厚身,肉味很浓,非常有嚼劲,证明应该无用到松肉粉/梳打粉之类去腌制,食到牛柳嘅原味道。🥗🥣沙律、是日餐汤 (牛柳+$30提升至套餐,本来应该仲有甜品,但我太饱,食唔落,所以无要😅)沙律用左我钟意嘅胡麻汁,很香、微酸,啱晒消暑食。是日餐汤都系我钟意嘅南瓜汤,很滑、够浓稠,仲有淡淡嘅南瓜甜味,好味到极速饮晒。😋 🍧忌廉碎曲奇咖啡沙冰 (跟餐+$15,补差额)好靓,望到已经透心凉,饮落好似食雪糕咁,仲有超浓嘅云呢拿味。 环境舒适、侍应又好礼貌、食物选择多,下次嚟开做嘢可以再食😄
🥩石烧纽西兰牛柳 $130
🍧忌廉碎曲奇咖啡沙冰 (跟餐+$15,补差额)
环境舒适、侍应又好礼貌、食物选择多,下次嚟开做嘢可以再食😄