2014-09-03 1370 浏览
选择左一个平日去试呢间个下午茶,食客真系唔多,四五枱左右。环境其实唔错,虽然系室外,但系布置得好好,同埋有几部超强力冷风机,所以都唔系好热,不过就唔好坐系对正风口嘅位,唔系一定会吹头痛。最底嘅咸点,大部分都好味,有牛角包夹mozzarella cheese,面包卷三文鱼,法包夹ham,zucchini on bread,bruschetta (有D油),beetroot roll (beetroot真系唔啱口味)。甜点有carrot cake, raspberry almond cake,chestnut tart, chocolate tart...普通甜pastries, 唔会太甜。最惨系有四粒chocolate truffles, 因为天气太热,食到truffles个层已经溶得好紧要,试左味道系好嘅,不过变左chocolate mousse咁,要用叉食,同埋卖相都影响左。tiramisu同个yogurt, 我都系放到最后先食,所以味道都争DD。所以,如果大家夏天去食,一定要快D食左个几粒truffles(基本上所有甜点)先!次序可以系truffles -> tiramis
选择左一个平日去试呢间个下午茶,食客真系唔多,四五枱左右。

所以,如果大家夏天去食,一定要快D食左个几粒truffles(基本上所有甜点)先!次序可以系truffles -> tiramisu/yogurt -> mousse -> sandwiches -> cakes/tarts
虽然tea set一早set好晒,不过都等左成半个钟先上到菜,我选择相信佢系即叫即做。
题外话/补充资料: 好欣赏佢唔系星期六日都有tea set, 佢亦唔会赶你走,所以可以慢慢坐,净系嘢食唔可以慢慢食(夏天!)