2016-07-01 434 浏览
今日难得放假去荃湾行街, 路经Sky house, 见到环境唔错, 决定ㄧ试. 无谂过系繁华嘅旧城区竟然有惊喜. 餐厅环境:环境干净舒适, 非常适合生活节奏快嘅香港人放慢脚步, 好好放松ㄧ下.二人行点咗2个set dinner. 价钱非常合理.第ㄧ道主菜出场系黑松露带子䙺肉意粉, 带子大大粒好吸引, 鲜甜可口, 黑松露香味非常浓郁, 睇到好想再食.另ㄧ个主菜系西冷牛扒, 喜欢食牛嘅我哋当然无错过啦.5成熟牛扒厚切食落好有质感, 另外薯菜有茄子、薯蓉等非常丰富, 加上红酒烧汁, 好味道.不得不提sky house 嘅咖啡, 我哋点咗ㄧ杯冻棒子咖啡和ㄧ杯冻鲜奶咖啡.棒子咖啡:鲜奶咖啡:两杯咖啡嘅外观都非常吸引. 咖啡、鲜奶同甜度嘅比例调较得刚刚好.最后加埋木槺布甸同埋草莓芝士蛋糕,为 一餐丰富又美味嘅晚餐画上完美句号.
餐厅环境:

二人行点咗2个set dinner. 价钱非常合理
, 黑松露香味非常浓郁
, 睇到好想再食
另ㄧ个主菜系西冷牛扒
, 喜欢食牛嘅我哋当然无错过啦
, 好味道
不得不提sky house 嘅咖啡
, 我哋点咗ㄧ杯冻棒子咖啡和ㄧ杯冻鲜奶咖啡.
棒子咖啡:
鲜奶咖啡: