2022-01-06
Starter前菜我地揀左 Octopus Romaine Salad 八爪魚生菜沙律同Goats Cheese Polenta Cake 羊奶芝士粟米餅。.八爪魚沙律個八爪魚烤得啱啱好,有返八爪魚嗰個嚼勁,但係又唔會太韌,而且烤得好香,另外沙律係新鮮嘅。後者好重芝士味,好少何係啲西餐廳食到呢個菜式,我覺得幾特別自己幾鍾意.Mains主菜Fettuccine Chicken Bolognese 蕃茄雞肉意粉$168,Cashew Crusted Halibut 大比目魚配腰果粒外皮$188.Fettuccine Chicken Bolognese 蕃茄雞肉意粉其實即係雞肉整既肉醬意粉,配上炸過既煙肉/Parma Ham好香脆,增加左口感,但係如果你淨係食呢塊脆脆會有啲鹹.Cashew Crusted Halibut 大比目魚配腰果粒外皮好多時餐廳都會整三文魚今次個Menu非常之啱胃口整大比目魚,用焗嘅方法整,魚肉嫩滑,有粒粒嘅腰果外皮,加埋酥脆嘅芝麻菜,creamy 口感嘅波菜,食落去夾住唔同嘅口感🥰再配埋啲蕃茄仔同埋薯仔gnocchi,一個字正.Mango White Chocola
Mains主菜
Mango White Chocolate Mousse Tart 芒果白朱古力撻 ,Orange Cheddar with Mix Fruit Jam & Cracker 車打芝士條
個tart 冇乜特別,似平時西餅店會食到嘅tart,另外就係個車打芝士條,個人認為應該放喺前菜嘅位置會比較適合
Cp 值及夠飽:
整體上份量足夠,而且以特色西餐來講價錢唔貴,大約每個人$200左右
翻啅:
係鰂魚涌區番工偶然食lunch,想食好啲係幾好既選擇