2023-10-12
今日去左旺角朗豪坊既一间餐厅「CAMPSITE」,间餐厅系现时流行既露营主题,店内装修好似真系置身于野外露营嘅感觉,好新鲜有趣!今晚叫左个Set Dinner再散叫几样菜式!SET DINNER⭐Starter: 白酒香草煮青口 青口新鲜鲜甜,加切白酒香草酱汁提升咗本身嘅风味,好香又creamy⭐Main Course: 烤纽西兰羊柳羊柳烤得刚刚好,外皮微微焦香,肉质鲜嫩多汁,有羊既酥香味道,入口即化,好味!散叫⭐慢煮鸡肉温泉蛋凯撒沙拉慢煮既鸡肉保持左肉质水份所以好嫩滑,而温泉蛋煮得刚刚好,蛋黄流出时淋在新鲜既沙律菜上上好滋味! ⭐营火烧原只鱿鱼店员会在旁边现场烧烤 一阵阵既BBQ 感觉出哂黎!劲香好正!! 鱿鱼经过烧烤,表面有微微焦黑嘅外皮带有淡淡嘅炭烧香气,内里却保持著嫩滑多汁,口感非常好!⭐半半混合薄饼 ( 鸡肉高达芝士芫茜薄饼 及 蒲烧鳗鱼京葱薄饼 )一次过试哂2款口味PIZZA! 两款口味各有特色 配料好丰富! 我个人比较钟意鸡肉高达芝士芫茜薄饼 (因为我系芫茜控!) 好好食!⭐营火巧克力棉花糖夹饼最后,来到了甜品环节,这款甜点又系去露宿烧烤时必做 ! 烧到外脆金黄内裹融化既
今晚叫左个Set Dinner再散叫几样菜式!
SET DINNER
⭐Starter: 白酒香草煮青口
⭐Main Course: 烤纽西兰羊柳
散叫
⭐慢煮鸡肉温泉蛋凯撒沙拉
⭐营火烧原只鱿鱼
⭐营火巧克力棉花糖夹饼
最后,来到了甜品环节,这款甜点又系去露宿烧烤时必做 ! 烧到外脆金黄内裹融化既棉花糖沾上朱古力酱+夹饼内,吃起来香甜浓郁,邪恶但又令人回味无穷!
总结
感觉到餐厅好有心去设计周围既装修摆设同菜式! 令人感觉好似真系去左趟露营似的! 好ENJOY 的一餐!❣️