2019-06-27
之前都黎过呢座大厦食野 虽然位置难揾d 因为正门系一个巷仔入面 但d cafe 都几高质 唔止得个环境好舒服 而且食物都唔错 有西餐厅水准👍🏻 呢间小店得1个服务员同埋一个厨师 但系佢地都几nice 而且上菜都快手😆 虽然小店位置唔多 但装修好浪漫 可以慢慢地同朋友倾计😚 有set dinner 可以拣又或者自己拣🤤 叫左两个餐汤 海鲜干邑龙虾汤 $58 饮落好浓郁虾膏味 而且仲有青口大虾同埋蚬肉 将焗得香脆嘅蒜蓉包沾上龙虾汤🤤👍🏻 南瓜野菌汤 $48 南瓜煮到细蓉 加上片片野菌 饮落好滑好香 好清新嘅南瓜汤🥰 见到呢度嘅烟熏迷迭香鸡翼$78 好多人叫 所以都想试下🤤 上台之后待应会帮手点火 烧著盖上面气孔嘅迷迭香草 然后令香草可以烧到里面嘅鸡翼 所以鸡翼食落先会有好香嘅迷迭香味 鸡翼烤得好香脆 我同朋友都好钟意呢种香草味👏 澳洲谷饲肉眼扒 $198 叫了7成熟 好细心咁帮手切开左 一口食落充满浓浓牛味 而且又juicy👍🏻 另外 都好钟意旁边嘅薯蓉 感觉牛油份量唔多 系真系可以食到清新薯仔 仲有些薯仔粒呢😻 南瓜蟹肉芝麻菜意大利饭 $138 个人好钟意个饭汁 原来南瓜同埋蟹肉味道
叫左两个餐汤 海鲜干邑龙虾汤 $58
烟熏迷迭香鸡翼
澳洲谷饲肉眼扒 $198
澳洲谷饲肉眼排
南瓜蟹肉芝麻菜意大利饭 $138
个人好钟意个饭汁 原来南瓜同埋蟹肉味道好夹! 而意大利饭外软内硬 系传统口感~
南瓜蟹肉芝麻菜意大利饭
迷迭香芒果波萝沙冰 $58
都几大杯 不过味道较甜 迷迭香味道唔算话好出 但芒果加波萝组合冇得输 夏天饮岩哂😆
芒果菠萝沙冰
自家制焦糖炖蛋 $58
呢个系店员推介食嘅 话呢度嘅系新尝试 味道唔同d 感觉上炖蛋加了奶味较重 质地亦较软身👍🏻 外面焦糖脆卜卜 内里软绵绵🥰
焦糖炖蛋