2016-03-08
Daddy 话想食吊烧鸡 (真系炸子鸡) 所以叫我订位黎呢到食饭其实本身全家人系好小会系庙街食饭的, 所以除左知道呢头食煲仔饭出名外, 真系唔知呢到仲有咩食7:30黎到, 起初都冇咩人....但...食食下成间餐厅都坐满唒架 ! 餐厅虽然唔大...都系普通既地道小菜馆咁, 但d 伺应们都好好人, 态度又好又nice !我地9个人食, 食数比较多, 所以差唔多叫唒贴系墙上面既出名菜式1)先黎冰梅肉排, 好味 !!! 其实佢系用酸梅酱去煮呢个肉排, 咁本身我系好钟意食酸梅酱既, 所以呢味肉排我觉得好好味 2)鱼子酱焗桶蚝 超大只 !!!! 佢既炸浆又唔会太厚身, 岩岩好, 就咁食会有d干, 但...衬埋上面既鱼子酱, 再用生菜拎住黎食 ! 绝配 !! yummy !!! 3) 黄金虾, 呢一味又系点都唔会有错既一味送! 一样好味, 但...今餐更好味既野太多啦... 4) 其中最好味既一味 ! 超级极之滑既蒸鱼 ! 因为我对鱼系冇咩认识...我唔知呢条系咩鱼, 只知佢滑到好快比人食唒 ! d葱都超好味~!!! 5) 其中一味主打菜式, 糯米饭蒸蟹 ! 其实呢间餐厅蒸野真系有一手 !
冰梅肉排
鱼子酱焗桶蚝
黄金虾
蒸鱼
糯米饭蒸蟹
炸子鸡
金字塔
烧汁牛筋骨
overall ..呢间野每样菜式都有惊喜 ! 差唔多每一味都觉得好好食 !
同埋价钱都比较大众化 ! like ! 9个人..都系食左$2xxx 鱼虾蟹蚝都食埋~算系咁啦!
仲要大大碟 !
题外话/补充资料:
听闻虾多士都好出名, 但要订先有..所以未有机会试到 !