2025-02-04
放假行开尖沙咀,见到加连威老道好多食肆,就打算去寻宝,见到有日式烧肉,加上天寒地冻,就一于去试。店员推介我地食2人前的志盛套餐,贪佢够方便,咩都有啲,而且仲要有黑毛和牛食,就一于试试。志盛(2人前): $498盐味牛舌:牛舌有少少盐味,唔点鼓油都够味,而且好有咬口,烧到少少焦焦地最好食!黑毛和牛腹柳小排:牛小排油香满溢,薄薄地随便烧一烧就食得,肉质好嫩,一啖一片啱啱好。黑毛和牛上肩肉:上肩肉相对瘦啲,但又系一入口就融化,食得出肉质新鲜,果然系和牛,同一般牛肉系唔同。极上厚切牛胸腹柳:呢个啱晒健康嘅朋友仔,瘦嘅部分相对较多,而且食落好有肉味,似食紧牛扒,但又比牛扒嫩。葱盐味鸡腿肉:初初以为系普通的鸡肉,唔会有特别,但一食就知龙与凤,啲鸡肉系腌过,好入味,而且即使烧耐左都唔会鞋,好难得!黑毛豚无骨小排:有啲似五花腩,但绝对无咁肥,相对瘦肉多啲,所以食落都唔会腻。套餐加25元有饭+泡菜+味噌汤,饭系用日本米煮,连平日唔多食饭嘅朋友都大赞啲饭好食。我就加38元叫左碗冷面,冷面好好食,尤其系上面的青瓜,好酸爽,食完烧肉配碗冷面,成个人refresh返晒。另外我地都叫左个玉子汤🥚🥚🥚,里面当然有蛋
志盛(2人前): $498
另外我地都叫左个玉子汤🥚🥚🥚,里面当然有蛋花,仲有唔同嘅蔬菜丝,食落好暖胃。😘😘
值得一赞系佢地嘅员工,虽然都有唔少食客,但都好尽责,见到你个火太大或者抽烟窗放得唔好,都会主动埋嚟帮你,真系好好。😘
志盛套餐
玉子汤