2024-07-05
今日去开尖沙咀, 一出地铁站就有啲肚饿, 朋友想食点心, 咁我哋一于去龙点心度试吓啦! 呢度早午晚都有点心供应, 如果晚饭宵夜想食点心, 都有多款新式点心比你拣🫰🏻呢度都好热闹, 中午时段都多游客, 大家都好有耐性喺度排队等位. 环境好特别, 有好多好特色嘅布置, 好香港情怀!首先嚟咗两个点心, 流沙奶皇包一咬就流出奶皇浆, 小笼包皮都够薄, 一咬好多汁流出黎, 2个都好味道👍🏻 之后就到我哋最期待嘅叹世界烧卖拼盘, 1个拼盘有6个唔同口味嘅烧卖, 真系啱晒我哋人少少, 又可以试下唔同口味嘅烧卖👍🏻 我最钟意泡菜口味, 平时食开米线10小辣觉得佢只系普通辣, 但第一次是泡菜烧卖觉得辣辣地嘅烧卖几有趣! Adrian就最钟意黑蒜带子口味, 入面有大大只带子同埋虾, 爽口弹牙🫶🏻 仲有厚切叉烧肠粉, 应该系我哋食过最厚切最有口感嘅叉烧肠粉, 即拉真系滑滑, 推介大家一定要试!!之后我哋仲叫咗润肠蒸鸡饭, 份量好足料, 𩠌同埋饭煮得够入味, 腊肠润肠都唔会太咸. 至于甜品叫咗奥利给登顶雪山, 冰底好够冻, 成个感觉好朱古力, 食完大满足, 为呢餐饭画上圆满嘅句号🫶🏻 甜品雪冰系列好适合夏天同
之后我哋仲叫咗润肠蒸鸡饭, 份量好足料, 𩠌同埋饭煮得够入味, 腊肠润肠都唔会太咸. 至于甜品叫咗奥利给登顶雪山, 冰底好够冻, 成个感觉好朱古力, 食完大满足, 为呢餐饭画上圆满嘅句号🫶🏻 甜品雪冰系列好适合夏天同好友一齐分享, 分量十足, 几个人一齐share就最开心🫰🏻