2018-09-22
好多人都话红磡有好多嘢食...所以今次就嚟到红磡觅食,睇下系咪真系有咁多嘢食啦!系OpenRice见到呢一间西餐厅系新开嘅,而且佢嘅价钱又唔贵同埋卖相几吸引嘅情况之下就拣咗佢啦😆😆*新张期内,惠顾晚市就可以用1蚊加购生蚝一只,每人最多加购两只🤤🤤讲真嚟呢度系因为其实我比图一嘅:🍴《半熟刺身带子黑松露意大利饭》$98 吸引左嚟嘅! 上菜嘅时候有淡淡的黑松露香,但唔会太浓...所以我好钟意❤️❤️❤️ 因为我觉得如果太浓嘅黑松露味就会盖过晒食物本身嘅味道🙊而且佢嘅半熟刺身带子既底面系煎过,令佢更香..而入面就保持住刺身质地👍🏻👍🏻而且佢嘅意大利饭唔会太硬唔会太干...每一粒饭都有酱汁包围着😆😆而且个饭入面仲有好多大大的菇粒🍄🍄同芝士🧀🧀 超级真材实料同埋物超所值!(唔钟意食菇既朋友可以问下可唔可以走菇丫)—————————————🍴 《熊本西冷🥩-霜降》 $188 原本我哋系要5成熟嘅...但系因为店方搞错咗,将我哋𠮶份同人哋𠮶份掉转咗..所以我哋今次食个份变咗9成🥩熟😞😞一心谂住块扒会变得好韧唔好食...因为平时𠮶啲西冷七成已经好韧😢😢 点知...你哋可以图二喺片中睇到其实佢一啲都唔韧!食落去
讲真嚟呢度系因为其实我比图一嘅:
🍴《半熟刺身带子黑松露意大利饭》$98 吸引左嚟嘅!
—————————————
🍴 《熊本西冷🥩-霜降》 $188
食落去嘅时候好香牛味、好嫩滑、仲好易咬得开!可能呢个就系霜降嘅关系👍🏻👍🏻👍🏻 真心有惊喜❤️❤️❤️❤️❤️❤️
佢哋仲配上自制嘅黑椒蘑菇酱。入面真系有大大粒嘅蘑菇粒🍄🍄同埋黑椒粒汁...食落去嘅味道都几香👍🏻
熊本牛扒-霜降
——————————————
🍴 《鲜果拿破仑-二人份量》 $62
呢度话明自己系dessert bar就梗系要试吓佢嘅甜品啦!🥞🥨🥧🍦🎂🍩🍨🍮
我好钟意食拿破仑,所以对佢嘅期望都好高😎
卖相靓!帮佢影完一轮写真之后要见真身喇!
吉士好香好滑,酥皮好脆好香口好味👍🏻👍🏻👍🏻
就连唔钟意食甜品嘅同行友人都话好味🤪🤪 呢间新开嘅西餐厅真系好掂果然冇去错!觉得厨师都好用心去煮一份嘅菜式!因为食物除咗好食之外佢嘅卖相都好靓,一啲都唔马虎👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
希望佢哋嘅水准可以一直保持落去💪🏻💪🏻💪🏻💪🏻💪🏻
同场加映:
《凯撒沙律🥗》 $68
正正常常一个凯撒沙律...佢每一块菜上面都系会有啲酱汁黐住,但系又唔会过多...感觉上好好好清新🤪🤪🤪啲菜都好新鲜👍🏻👍🏻👍🏻
《猪髀仔配烧烤汁(2串)》 $48
比其他菜式相对冇咁出色,但系都好好味!
猪髀仔啲肉都好嫰好滑,同埋佢哋嘅酱汁都系自己调配嘅!酸酸甜甜都几唔错👍🏻👍🏻👍🏻