2016-05-07
要系油尖旺揾野食真系1d都唔难,平时多数都系去开大街揾食,今日试下行内街,发掘下唔同嘅嘢食先。。点知咁岩比我见到你一间饭饭店,既然系咁,,就系试吓新野啦。间舖分左2层,晚市黎到下面都已经坐满左人,所以waiter就带左我地上2楼。地方都好宽落,如果一大班人或者一家人黎食饭,都坐得几舒服。同埋餐牌选择好多,一次过可以试好多款唔同既野食。黑椒蜜汁德国猪手第一道上枱既菜,系出面未见过既蜜糖配猪手,超级大份。餐厅好细心咁系上枱之前,已经帮客人分哂D肉,到食既时候就咁"叉"就得,省却左好多麻烦,非常贴心。脆脆地既外皮,但系连埋下面既肉,味道岩岩好。连平时食猪肉会走猪皮同肥猪肉既我,都觉得整得好夹,唔会话食完成口都好油。同埋可能个猪手咸咸地,反而令成个猪手既味道更加带到出黎。冰镇芥兰芥兰既上面铺左一层冰,每一棵芥兰食落去都好透心凉,点埋个芥末酱,夏天消暑之选。金银蒜香粉丝蒸茄子蒜香粉丝配茄子都唔错,不过对于钟意浓味多汁既我,D汁好似淡味左少少。菠萝咕噜肉每一件咕噜肉都兜得够"晕",旧旧都有酸酸甜甜既汁,同埋佢地既炸野真系整得好够火喉。薄薄既炸粉,大大旧肉,唔会有太多肥肉部份,食落"chok cho
黑椒蜜汁德国猪手 第一道上枱既菜,系出面未见过既蜜糖配猪手,超级大份。餐厅好细心咁系上枱之前,已经帮客人分哂D肉,到食既时候就咁"叉"就得,省却左好多麻烦,非常贴心。
冰镇芥兰 芥兰既上面铺左一层冰,每一棵芥兰食落去都好透心凉,点埋个芥末酱,夏天消暑之选。
金银蒜香粉丝蒸茄子 蒜香粉丝配茄子都唔错,不过对于钟意浓味多汁既我,D汁好似淡味左少少。
菠萝咕噜肉 每一件咕噜肉都兜得够"晕",旧旧都有酸酸甜甜既汁,同埋佢地既炸野真系整得好够火喉。薄薄既炸粉,大大旧肉,唔会有太多肥肉部份,食落"chok chok"声,送饭一流。
炸脆皮猪大肠菠萝粒 其实我真系唔系几好猪大肠,因为有时出街食洗得唔干净既话,会有阵臭味。但系饭饭店呢个猪大肠完全无果阵臭既猪味,而且个皮真系炸到劲香脆可口,再加埋佢个甜酸酱,真系好味到不得了!