2017-07-15 286 浏览
MegaBox有劲多餐厅选择今次同母亲大人去试新野!门口好有格调又chill,见佢嘅set好似几抵食就入去试下唔好以为系蒸肉饼,咁大个~系酿大菇!一上台就闻到好香,大菇好多汁,酿左洋葱,烟肉,小菇等等,口感丰富又juicy! 只要比塔塔子喺menu见到就必需要定会嗌嘅薯条仲有超足料嘅黑松露同芝士,热辣辣!细心嘅侍应哥哥仲叫我地唔好掂到个镬仔好creamy,仲有啖啖西兰花茸,所以唔会太漏,赞~好好食呀!我见好多食客都会叫,应该系佢地嘅signature! 黑松露好多~超慷慨是也!加埋白松露,什菌,好creamy香浓,篇意粉都好有口感,非常match!外皮脆卜卜,鸭腿肉入口即溶,加上脆皮下嘅油香,令塔塔子一试难忘加上香橙汁多一阵fresh嘅感觉仲有紫薯蓉都好特别!甜甜地,平衡返鸭腿嘅咸香塔塔子虽然系个淑女,但都钟意饮下手工啤啤酒唔系麻甩佬嘅专利酒味偏浓但好甘香,夏日热辣辣饮啤酒实在一乐也
MegaBox有劲多餐厅选择
今次同母亲大人去试新野!

门口好有格调又chill,见佢嘅set好似几抵食就入去试下

酿大菇

黑松露薯条

只要比塔塔子喺menu见到就必需要定会嗌嘅薯条

餐汤:西兰花忌廉汤

好creamy,仲有啖啖西兰花茸,所以唔会太漏,赞~
太极扁意粉

法式油封鸭腿配香橙酱

加上香橙汁多一阵fresh嘅感觉
仲有紫薯蓉都好特别!甜甜地,平衡返鸭腿嘅咸香

手工啤

塔塔子虽然系个淑女,但都钟意饮下手工啤
啤酒唔系麻甩佬嘅专利
酒味偏浓但好甘香,夏日热辣辣饮啤酒实在一乐也
酿大菇
黑松露薯条