2022-01-27 32 浏览
今日要介绍一间开扬嘅正coffee shop🥰 虽然佢无公开表明自己系黄,但听老板(?)嘅谈吐就肯定唔系蓝🤣 话说帮衬𠮶日仲系圣诞前后 (说来惭愧 拖到咁迟先出post😣),仲系蕴酿第五波之时,老板(?)都已经话无咩人流,就我哋企喺度半个钟都系得一两个客,但佢啲嘢系高质值得更多人认识!所以大家经过都支持吓小店喇😬——————————————————🍪Ice Cookie (红丝绒+Cream Cheese) $42系由一位韩国女饼师整嘅,第一次食ice cookie,原来好好食ga😍 佢系软身曲奇,咬落去系微微带酸嘅😆 咬到中间仲有Cream cheese,因为系冻嘅关系,个质感有少少似食紧雪糕咁😋 加埋嘢饮当tea食非常唔错🥰-🍵Matcha Latte $48佢调味𠮶阵特登问我想要甘啲定甜啲,不嬲嘢食叫少糖嘅我谂都唔洗谂就叫咗甘啲😆 结果真系好正😋 充分表现到抹茶𠮶种甘涩味😍 同出面连锁𠮶啲好唔同,加埋啲奶成个质感都超细滑😍 推介!-☕Cold Brew $60依只cold brew 用咗50%嘅Guatemala + 50 % 嘅 House Blend Brazil豆, 饮落会
——————————————————
🍵Matcha Latte $48
☕Cold Brew $60
依只cold brew 用咗50%嘅Guatemala + 50 % 嘅 House Blend Brazil豆, 饮落会有Almond Chocolate , Peanut 同少少 Winey. 上果阵仲会另外俾个冰球你, 可以倒出黎饮. 个aftertaste 都几强。 顺带一提, 间铺头提供cbd, 有需要嘅朋友可以加钱去加几滴
🍇大人提子汁 (老板(?)请嘅😆)
细细杯已经好回味🥺 系好香嘅红酒+提子汁,可以保证唔系啲cheap 嘢😆 仲要系热嘅,煮过嘅红酒更带清香,OMG 呢个又系must try item!!!
🍎香料苹果梳打 $52
系由超足料嘅苹果蓉冲起😍😍 本身都好钟意肉桂嘅我饮落完全中哂我口味😗 最紧要系佢好大方,真系有半杯苹果蓉咁济😛 仲要有果肉咬😍😍 配梳打系将成杯嘢升华咗个层次😚
下午茶